Kes käituda ei oska, Hiinas enam reisile minna ei tohi (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Xinhua/Sipa USA/ Scanpix

Inimesi, kes on lennukis segavalt käitunud, kasutanud aegunud ühistranspordi pileteid või rongis suitsetanud peagi enam Hiinas reisile ei lubata.

Hiina hakkab nii-öelda «sotsiaalse usaldusväärsuse süsteemis» kehva hinnangu saanud inimestel keelama lennukiga ja rongiga reisimise, vahendas Travel+Leisure.

Nimelt on Hiinas olemas sotsiaalse usaldusväärsuse süsteem, mis jälgib ja hindab Hiina kodanikke. Olenevalt rikkumisest võib süsteemis märke saanud ebasobiv käituda takistada inimesel tulevikus erinevaid transpordivahendeid kasutamast.

Lisaks segavale käitumisele lennukis või suitsetamisele rongis, on ebasobivaks käitumiseks ka terrorismi kohta valeinfo levitamine, teatas Hiina riiklik arengu- ja reformide komisjon. Samuti keelatakse reisimine inimestele, kes pole ära maksnud oma trahve või sotsiaalkindlustust.

Uus seadus jõustub esimesel mail ning see on osa Hiina valitsuse plaanist mõõta iga kodaniku sotsiaalset usaldusväärsust. Reisikeeld hakkab kehva hinnangu saanud inimesele kehtima üheks aastaks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles