Uuring: just nendel aegadel broneerides on lennupiletid kõige soodsamad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elizabeth Crego/PantherMedia / Scanpix

Lennupiletite broneerimise lehekülg CheapAir.com tegi teatavaks oma iga-aastase lennupiletite hindade uuringu.

CheapAir.com analüüsis 917 lennupileti hindu, et teada saada, millal on reisi broneerimine kõige soodsam, vahendas Travel+Leisure. Uuringust selgus, et soodsaim aeg lennupiletite ostuks on ligi 70 päeva enne lendu, mis on üllatav, kuna eelmise aasta uuringu kohaselt oli kalleim aeg 54 päeva enne reisi.

Veebilehe tegejuhi Jeff Klee sõnul on nende uuringu eesmärgiks reisijale täpselt ära seletada, millal on parim aeg lennupilet osta ja millal lennata. «Me kuuleme pidevalt reisijate kohta, kes on ärritunud, et lennupileti hind, mida nad ühel päeval nägid, on järgmisel päeval dramaatiliselt erinev,» lisas ta. 

Samuti on tema sõnul sarnaselt häiriv, kui oled lennu broneerinud ning avastad siis nädal hiljem, et oleks saanud sama pileti poole soodsamalt.

Parim aeg broneerimiseks

Uuringu kohaselt muutub lennupileti hind 11 kuu jooksul keskmiselt 62 korda ning iga kord hind tõuseb või langeb korraga ligi 29 eurot.

CheapAir.com soovitab reisijatel jälgida lennupiletite hindu nii-öelda «parimal ajal», mis on neli kuud kuni kolm nädalat (või 121-21 päeva) enne reisi algust. Selles ajavahemikus tasub oma soovitud reisisihtkohal silm peal hoida ning olla valmis hinna langedes kiirelt piletid ära ostma.

Uuringu kohaselt on hinnad hüplikud ning hinnalangust tuleb ühe pileti puhul ette suhteliselt tihti, kui seda vaid jälgida.

Viimase hetke reisid

CheapAir.com andmetel on reisi viimasele hetkele jätmine riskantne ning 20 kuni 14 päeva enne reisi on soodsate piletite leidmine pigem õnnemäng. «Kui sul veab, võid endiselt hea hinna saada, kuid üldiselt hinnad tõusevad ja lennud müüakse välja,» seisab uuringus.

Need, kes broneerivad 13 ja 7 päeva vahel, maksavad keskmiselt 70 eurot rohkem kui need, kes piletiostu «parimal ajal» sooritavad. Samuti võib sel ajal hinnasulast enamasti vaid unistada. Viimase kuue päeva jooksul võib aga lennupileti hind tervelt 170 eurot tõusta.

Broneerimiseks parim päev nädalas

CheapAir.comi uuring kummutab müüdi, justkui oleks mingil kindlal päeval ostes piletite hinnad soodsamad. «Eri päevade keskmised hinnad olid peaaegu identsed,» seisis uuringus. 

Millal broneerida hooajalisi reise

Kui nädalapäev rolli ei mängi, siis kindel aeg aastas on juba märksa suurema tähtsusega. Suvereisid on parem broneerida 47 päeva enne lendu, kuid sügis- ja talvereisid 69 ja 62 päeva enne lendu. Kevadpuhkus tasub ette osta aga 90 päeva enne lendu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles