Kutsika surma põhjustanud lennufirma lõpetab ajutiselt loomade transpordi

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Julio Cortez/AP/Scanpix

United Airlines on suure tõenäosusega kõige lohakam loomi transportiv lennufirma — ainuüksi eelmisel nädalal juhtus neil kolm äpardust millest üks lõppes kutsika surmaga. Sel teisipäeval teatas lennufirma, et peatab ajutiselt loomade transportimise.

Unitedi loomaprogramm PetSafe, mis pakub loomaomanikele võimalust oma neljajalgseid sõpru lennuki lastiruumis transportida, on kuni esimese maini peatanud uute broneeringute tegemise. Lennufirma kinnitas aga, et kõik senised broneeringud jäävad kehtima.

«Me oleme oma hoole alla usaldatud loomade heaolu ja mugavustunde tagamisele pühendunud,» seisis lennufirma kodulehel avaldatud teates. «Seetõttu viime me oma loomatranspordiprogrammis läbi põhjaliku ülevaatuse, et pakkuda oma klientidele parimat võimalikku teenust.»

Eelmine nädal oli Unitediga reisivatele lemmikloomadele õnnetu: esmaspäeval hukkus kümnekuune koerakutsikas, kes pandi lennu ajaks käsipagasi hoiukappi, teisipäeval ajas lennufirma segamini kaks koera ja saatis nad valedesse kohtadesse ning neljapäeval suunati ümber lennuk, mille lastiruumis oli koer, kes sellel lennul olema ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles