Kavala reisija hotellitrikk on interneti pöördesse ajanud (4)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mile Atanasov/PantherMedia / Mile Atanasov

Tänapäeval on tavaline, et hotellitubades on seintel kaardipilud, kuhu sa paned oma toakaardi, et toas elekter sisse lülitada. Jah, see on loodussõbralik lahendus – nii on kindel, et lahkudes ei jää tuled põlema –, kuid see võib olla ka päris tüütu.

Paljud hotellide kaardid on ka väga tundlikud, näiteks võib telefoniümbrise taskusse panemine magnetribale salvestatud andmed kustutada. Ka võib tekkida probleem, kui sa tahad toast lahkudes näiteks jätta oma arvuti või telefoni laadima.

Internet on aga avastanud ühe Twitteri-kasutaja lahenduse, mis on muutnud paljude reisijate elu. Katy Moon viibis Dublinis hotellis, kuid tahtis akut laadida, ise samal ajal restoranis süües. Niisiis libistas ta pilusse kaubanduskeskuse kleindikaardi ja üllatuslikult see lahendus töötas.

Paistab, et kuigi hotellide toakaardid on tundlikud, ei ole seda mitte kaardipilud ning elektri sisselülitamiseks piisab suvalisest kaardist. Seda on kinnitanud mitmed sotsiaalmeediakasutajad.

See trikk ei tööta igas hotellis, kuna mõnedes on kasutusel keerulisemad RFID või NFC tehnoloogiad, mis nõuavad siiski spetsiifilise hotellikaardi kasutamist, kuid kui järgmine kord oled hotellis ja vajad toast lahkudes, et elekter pistikuisse jääks, on see trikk väärt proovimist!

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles