Gruusia suusatõstuki õnnetuses sai vigastada lapseootel turist

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Reedel läks Gruusia Gudauri mäesuusakeskuses rikki suusatajaid ja lumelaudureid vedanud lift, mis pildus inimesi ohtliku kiirusega laiali. Õnnetuses sai viga 11 inimest, nende seas mitu turisti.

Tõstuk vedas Gudauri mäesuusakeskuses külastajaid mäest üles, kuid hakkas siis äkitselt rikke tõttu vastupidises suunas topeltkiirusel liikuma. Lisaks sellele takerdusid tõstukitoolid üksteise otsa, mistõttu hakkasid inimesed toolidelt välja kukkuma.

Arvatakse, et rike tekkis elektrivoolu kõikumise või tõstuki pidurdusmehanismi vea tõttu, kuid kindel põhjus on veel ekspertide poolt välja selgitamata, vahendas Telegraph.

 

#гудаури

A post shared by Алена Пахомова (@pahomova_enduro22) on

Gruusia terviseminister David Sergeenko sõnul oli vigastatute seas ka välismaalasi.

«Vigastatute hulgas on ka Rootsi ja Ukraina kodanikke,» ütles Sergeenko ning lisas, et vaid kaks nendest vajavad suuremat tähelepanu, kuna kõigi teiste vigastused on õnneks väikesed.

«Üks vigastatutest, kes on Ukraina kodanik, murdis käe ja sai kergema peapõrutuse. Teine on Rootsi kodanikust lapseootel naine, kes tunneb valusid kõhu piirkonnas,» lisas Sergeenko.

Tõstuki tootjaks on Austrias baseeruv ettevõte Doppelmayr Garaventa, kelle esindaja sõnul ei ole neil veel aimu, mis võis õnnetuse põhjustada. «Meie töötajad on juba teel Gudauri,» sõnas esindaja.

Gruusia siseministeerium kinnitas, et õnnetuses viga saanud külastajatele pakuti kiirelt arstiabi ning mitmed vigastatud viidi helikopteriga haiglasse. Õnnetuse uurimiseks on algatatud turvanõuete rikkumise paragrahvi 275 alusel kriminaalmenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles