Türgi TOP 5 hotellid: milline on lastega puhkamiseks parim? (2)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sunis Kumkoy

Eestlased võtavad välismaale puhkusele sõites küllaltki sageli ka lapsed kaasa. Üheks populaarsemaks suvereiside suunaks on Türgi kuurordid, kusjuures kuni 30 protsenti reisijatest on alaealised ning koolivaheaegadel võib nende arv isegi kahekordistuda.

Tavaliselt on nii, et mida väiksemad lapsed, seda rahulikum puhkus kavandatakse ja kasutatakse rohkem hotellides pakutavaid võimalusi. Kui lapsed on suuremad, võetakse ette rohkem meelelahutusi ja ekskursioone. Olenemata lapse vanusest on sobiva hotelli valimine reisi kordaminekuks väga oluline. Uurisime Kidy Touri partnersuhete juhilt Hille Kibitsalt, millised võiksid olla just Türgis hotelli valides need asjad, mida silmas pidada.

«Puhkuseks hotelli valimisel ei ole eestlastele oluline üksnes hind, vaid määravaks on selle hinna eest saadavad teenused ehk põhikriteeriumiks on hinna ja kvaliteedi suhe,» teab Kibits. «Parima leidmiseks ei piisa üksnes hotellide kirjelduste ja fotodega tutvumisest, tuleks eelkõige välja selgitada oma vajadused ja ootused.»

Loomulikult tasub lugeda ka erinevaid reisijate arvustusi ja hinnanguid sõltumatutelt reisijatele suunatud lehekülgedelt (nt TripAdvisor, Booking.com, aga ka Reddit.) ning küsida nõu sõpradelt, kes on ehk juba mõnes nimetet hotellides käinud.

Siin on viis kõige hinnatumat Türgi hotelli, arvesse on võetud just hinna ja kvaliteedi suhet.

Letoonia Golf Resort

Foto: Letoonia Golf Resort

Viietärni hotell, mis avati juba 1997. aastal, kuid mis läbis 2014-2015 uuenduskuuri. Külalistel on vastavalt oma soovidele ja eelistustele võimalik valida ööbimiseks klassikaliste numbritubade ja hubaste ning privaatsemate suvemajade vahel. Lastega reisivad kliendid hindavad hotelli väga kõrgelt, kuna kõik peretoad on kahetoalised.

Foto: Letoonia Golf Resort

Hotellis on restoran, kaheksa baari, kolm à la carte restorani ja lõunasöögi ajal tasuta à la carte Vahemere restoran. Hotellil on hea planeeringuga hoolitsetud roheline ala. Sportlikumad külastajad saavad nautida mitmeid tegevusi, tennisest ja rannavõrkpallist kuni korvpalli ja vibulaskmiseni välja. Pisikestele on kasutamiseks lauged lastebasseinid, veeliumäed ning mänguväljak. Lisaks tegutsevad hotellis lasteklubi 4-11-aastastele ning animaatorite rühm, korraldatakse lastediskosid ja osutatakse ka lapsehoidja teenust.

Trendy Lara

Foto: Trendy Lara

Viietärni hotell, mis avas uksed kaks aastat tagasi. Paljud lastega perekonnad valivad Trendy Lara, sest erinevalt teistest puhkusehotellidest asub see lennuväljast kõigest 25-minutilise sõidu kaugusel.

Külaliste käsutuses on avarad numbritoad: standardtoa pindala on 36 m2 ja peretubade suurused jäävad vahemikku 50-55 m2. Hotellis on restoran, kümme baari ning neli à la carte restorani, mis pakuvad rikkalikke maitseelamusi. Hotell pakub ka erakordset meelelahutust – vähem kui viieminutiliste vaheaegadega väljuv laev sõidutab reisijad otse randa palmide alla lõõgastuma. Puhkamiseks on olemas ka traditsiooniline Türgi saun, mis võimaldab külalistel nautida kohalikku lõõgastumisrituaali.

Foto: Trendy Lara

Peredele sobib see hotell suurepäraselt, kuna lastele on meelelahutusvõimalusi Trendy Laras palju: olemas on uhke kümne veeliumäega bassein, kaks mänguväljakut, kinosaal, batuudid, disko ning väikeste laste ja teismeliste klubid. Lapsevanemad, kes soovivad aega ka üksteisele võtta, on olemas võimalus kasutada hotelli poolt pakutavat lapsehoidjateenus.

Otium Hotel Seven Seas

Foto: Otium Seven Seas

1987. aastal avatud viietärni hotell läbis uuenduskuuri viimati 2010. aastal. Hotelli standardtubade suurus on umbes 23–25 m2, narivooditega standardtubadel umbes 25 m2 ning peretubadel umbes 43 m2.

Hotellis on olemas pearestoran, kuus laia joogivalikuga baari ja kolm à la carte restorani, millest üks on spetsialiseerunud Türgi rahvusroogadele.

Foto: Otium Seven Seas

Kuna hotell asub otse kauni sinise mere ääres, ei pea külalised kaugele minema, et nautida sooja ilma ja head toitu värskes õhus. See hotell on kindlasti eriliselt meeldejääv lastele just lahedate veelõbustuste tõttu. Nii leiab Otium Hotel Seven Seast käredavoolulise jõe, erinevaid basseine, pika veeliumäe ja mitmeid teisi põnevad meelelahutusi erinevates vanustes lastele. Õuealal on laste käsutuses päikesevarjuga mänguväljak ja bassein. Hotellis on kuni nelja aasta vanustele väikelastele olemas mängutuba, arendav Lego-tuba, spetsiaalselt lastele loodud kinosaal, disko, miniklubi ja loomulikult ka lapsehoidjateenus.

Eftalia Ocean

Foto: Eftalia Ocean

Vähem kui aasta tagasi avatud viietärni hotell, mida Eestist pärit pered hindavad just hea hinna ja kvaliteedi suhte tõttu – lastega reisivatele peredele on kuni 15-aasta vanustele laste majutus tasuta, seega tuleb nende puhul reisieelarvesse lisada ainult lennupiletid ja transport. Mitme lapsega peredele on see väga suur hinnavõit!

Foto: Eftalia Ocean

Eftalia Ocean pakub majutuseks umbes 35 m2 standardtube ning eri suurustes (45-113 m2) avaraid peretube. Hotellis on olemas restoran, kaks à la carte restorani ning viis baari. Külastajad saavad puhkamiseks valida ühe viiest hotellist, millel on kõigil olemas otseühendus Eftalia Islandiga. Etalia Island on Türgi Riviera suurim, 80 000 m2 suur ja 950 meetrit pikk rannikuala. Täpsemalt on tegu eraranna meelelahutusalaga, mis on loodud spetsiaalselt Eftalia hotellide külalistele ning kus ootavad puhkajaid basseinid nii lõõgastumiseks kui ka võistlemiseks, baarid ning restoranid, kus pakutakse erinevate maailma köökide hõrgutisi ning ööelu pidude ja diskoga. Lastele pakuvad kindlasti tundideks meelelahutust suur veepark, kus on muuhulgas 14 veeliumäge, ning lastele mõeldud klubi.

Sunis Kumkoy

Foto: Sunis Kumkoy

Moodne viietärni hotell, mis avati 2006 ja mida viimati uuendati 2009. aastal. Standardsuurusega numbritoad on 27 m2 suurusega, kuid peretubades on ruumi palju rohkemgi. Olenemata suurusest ja tüübist, avaneb kõikidest tubadest vaade Vahemerele.

Hotellis on lastele koostatud erimenüüga restoran, kuus à la carte restorani ja seitse baari, kus pakutakse suurt valikut nii alkoholiga kui ilma jooke. Selle perehotelli suur eelis on vaid lühikese jalutuskäigu kaugusel asuv privaatne kuldse liivaga rand.

Foto: Sunis Kumkoy

Eelmisega samaväärseks peibutuseks puhkajatele on ka veelõbustused – sise- ja välibasseinid, veeliumäed ja väga suur spaa-keskus koos jõusaaliga. Mudilastele on hotellis väikelasteklubi ja kui vanemad ära väsivad, siis väikse lisatasu eest saab hotellist ka lapsehoidja palgata.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles