Ära selliseid reisifotosid Instagrami postita

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Scanpix

Kui kõik pildistavad end täpselt ühte moodi samades poosides, muutubki see igavaks. Hiljutises uuringus selgus, et mõned poosid, milles inimesed end reisil olles pildistavad, on vaatajatele kohati suisa eemaletõukavad. 

Kõigil on see mõni sõber, kes käib reisil ja kallab siis kogu sotsiaalmeedia oma imalate reisifotodega üle. Bolsover Cruise Club viis läbi uuringu, kus selgus, millistes poosides pildistatud fotod on vaatajate jaoks need kõige tüütumad, vahendas The Sun.

Ühe uuringu läbiviija Michael Wilsoni sõnul võiks oma reisifotosid jagavad Instagrami kasutajad keskenduda pigem toredate paikade ja elamuste jäädvustamisele. Sedasi meeldib see foto suure tõenäosusega ka tähelepanujanus kontoomaniku jälgijatele.

Endel ehk selfie

Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Scanpix

Vana hea selfie tuli tüütuse poolest esikohale. Tervelt 34 protsenti vastajatest pidas seda kõige nõmedamaks. 

Hot dog jalad

Foto: Wavebreakmedia ltd/PantherMedia / Scanpix

Poos nimega hot dog jalad kujutab endast fotot (enamasti rannas), kus pildi peal on päevitunud paljad jalad kaunil taustal. Seda pidasid kõige tüütumaks 22 protsenti vastajatest.

Kaaslasele musi andmine 

Foto: Dmitriy Shironosov/PantherMedia / Scanpix

Fotol kaaslase musitamine teenis samuti uuringus osalejate halvakspanu. See ei meeldinud tervelt 17 protsendile vastajatest.

Eemale vaatamise teesklus

Foto: Craig Robinson/PantherMedia / Craig Robinson

Sellistel fotodel on suur tõenäosus ebasiiralt mõjuda, mistõttu ei meeldinud need 16 protsendile vastajatest.

Päike/hoone sõrmede vahel

Foto: Lee Torrens/PantherMedia / Scanpix

Hoiad püsti Pisa torni või on päike sul foto peal sõrmede vahel? 14 protsendi arvates on see poos nii iganenud, et on suisa tüütu.

Hüpe õhku

Foto: Yongkiet Jitwattanatam/PantherMedia / Scanpix

Õhku hüppamise poos kauni looduse taustal on samuti teeninud laidusõnu oma klišeelisuse tõttu. 11 protsenti vastanutest on pidanud seda tüütuks.

Kaamerast eemale kõndimine

Foto: Martin Krause/PantherMedia / Scanpix

Kui just fotograaf tõesti seda pilti ei teinud salaja, jätab see poos kümne protsendi vastanute arvates teeseldud mulje. 

Nimi/sõnum rannaliivas

Foto: I?igo Quintanilla/PantherMedia / Scanpix

Fotot sõnumist rannaliival ei peeta samuti kuigi originaalseks ning üheksa protsenti vastajatest pidas seda lihtsalt tobedaks.

Foto koos kauni paiga fotoga

Foto: Viktor Cap/PantherMedia / Viktor Cap

Kui oled juba kaunis kohas, siis näib seitsmele protsendile vastanutest totter, kui teed foto selle koha fotoga. Selle asemel võiksidki kauni pildi ise jäädvustada.

Lisaks tüütumatele poosidele, leidsid uuringu läbiviijad, et mõistlik on oma puhkusest postitada kuni 12 fotot. Üle selle muutub juba taas vaatajate jaoks tüütavaks. Iseasi loomulikult, kui palju kontoomanikule teiste arvamus üldse korda läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles