Lutikad, prussakad, plekilised voodilinad- need on maailma kõige halvemad hotellid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @dw_carspotter

Mis muudab ühe hotelli nii halvaks, et seda võiks pidada suisa kõige halvemaks kogu maailmas? Kehva kogemuse saanud külastajad jagasid TripAdvisoris oma kogemust.

Tuntud reisiettevõtete hindamise portaalis TripAdvisor selgusid kõige madalama hinnangu ja kehvemad kommentaarid saanud hotellid üle terve maailma, vahendas news.com.au ja DailyMail.  

Kõik, kes on vähegi reisinud puutuvad varem või hiljem kokku mõne hotelliga, kus on kas madrats ebamugav, tuba räpane või seinad liiga õhukesed.

Seda aga, mida on kirjeldanud TripAdvisori kõige kehvemate hotellide külastajad, ei tahaks keegi kogeda.

Aspinals Hotel, Singapur

Singapur on tuntud oma ülipuhaste tänavate poolest, kuid sama ei saa öelda kõigi hotellide kohta. Aspinals Hotel sattus TripAdvisori kõige halvemate nimekirja, kuna külastajate sõnul on tegemist räpase kohaga, kus pole ka teenindus kiita.

«Tuba oli väga väike ja mööda seina ja voodit ronisid prussakad. Samuti on toa haledad kapid ainult vaatamiseks-neid pole võimalik kasutada. Olin terve öö üleval ja tapsin prussakaid,» kirjeldab üks külastajatest.

«Kardinad on üliõhukesed ja läbipaistvad, ei mingit privaatsust. Vannituba ka haises,» kirjutas teine.

«Pärast ruumi sisenemist lahkusime kohe. Ei ole võimalik, et keegi suudaks sellises ruumis öö veeta!» ahastas üks külastajatest.

Centaur Hotel, New Delhi, India

Indira Gandhi lennujaama lähedal asuv hotell meelitab oma asukoha tõttu rohkelt külastajaid, kelle lend on hilinenud või tühistatud. Enamiku jaoks on tegemist aga kohutava kogemusega, kuna lisaks räpastele rätikutele ja pruunile veele kurdavad mõned ka vereplekiliste voodilinade üle.

Ühe kasutaja sõnul anti neile kasutatud šampoone ja pesemisvahendeid ning käterätikud olid pesemata. «See polnud isegi mitte halvim osa. Ma tahtsin duši alla minna, aga lisaks räpasele vannile oli ka vesi lihtsalt pruuni värvi,» ahastas külastaja. Ta lisas, et ta ei julgenudki lõpuks end pesta, kuna tundis end ilma selleta puhtamana.

Teise kasutaja sõnul on hotell lihtsalt õudusunenägu. «Hotell on räpane, lagunev ja haisev. Minu tuba oli nii must, et ma ei suutnud midagi puudutada, voodis magamisest või vannitoas pesemisest rääkimata. Võtsin lihtsalt unerohtu ning vajusin ära,» kirjeldas ta kohutavat kogemust.

Mõne kasutaja sõnul on hotell nõnda kohutav, et see tuleks sulgeda.

Berkeley Court Hotel, London

Hotelli asukoht on Londoni vaatamisväärsustega tutvumiseks tõeliselt soodne, kuid see on ka selle hotelli ainus positiivne külg. Berkeley Court Hotel on kogunud vaid 1,5 punkti viiest ning 117 inimest 269-st on märkinud, et tegemist on «kohutava» paigaga. Vaid kolm külastajat on pidanud hotelli viie punkti vääriliseks.

Külastajad on kommenteerinud, et trepid on räpased ja WC suisa jälk. 

«Kohe kui hotelli sisened, lööb ninna hais, mis sarnaneb merisea väljaheidete ja kalahaisu segule,» kirjeldas üks külastajatest.

Kohutavat haisu märkisid ka teised külastajad ning kuna hotellitubade aknad ei pidavat avanema, on seal ööbimine tõeliselt ebameeldiv kogemus. Kõigele lisaks on ka hind (100 eurot öö kohta) arvestades tingimusi küllaltki kopsakas.

Pocono Plaza Inn, Stroudsburg, USA

Kui plaanid kunagi Ameerika Ühenriikides Pennsylvania osariiki külastada, tasub Ponoco Plaza Inni kahtlemata vältida.

Tervelt 44 protsenti külastajatest on märkinud, et tegemist oli «kohutava» kogemusega ning hotell on kogunud veebilehel vaid kaks punkti.

Üks külastaja kurtis, et teda puresid öösel lutikad ning teise sõnul on tegemist kulunud ja räpaka kohaga.

«Ma ei hakka detailidesse laskuma, aga ainus põhjus selles hotellis ööbida võiks olla see, et lihtsalt mitte ühtegi teist valikut pole,» kirjutas üks külastajatest.

Teine soovitas selles hotellis ööbimise asemel hoopis telkima minna, kuna kogemus olevat kahtlemata meeldivam.

Grand Hotel Pristina, Kosovo

Sellel nõuka-aegsel hotellil ripub õues silt viie tärniga, kuid külastajate hinnangul paik nii palju tärne küll ei tohiks omada.

Külastajate sõnul vajab hotell hädasti uuendamist. Samuti on mitu hotelli 13-st korrusest täielikult hüljatud. The New York Times kirjutas hiljuti, et hotellis kasutatakse vaid ühte protsenti tubadest, kusjuures ülejäänud on kaetud tuvisulgede ja -väljaheidetega ning ämblikuvõrkudega.

2009. aastal soovitas Lonely Planet inimesi lihtsalt otse, et «ärge seal ööbige.»

Külastajad, kes siiski hotellis ööbisid jagavad samuti vaid halbu kogemusi. «Hotellitoa vaibad on plekilised ja räpased ning vannituba jälk. Tualeti prill-laual oli endiselt kellegi uriin,» kirjeldas üks.

«Ruumides oli räpasuse hais. Väga vana ja mitte hoolitsetud,» kirjutas teine.

Hotel Printania Porte de Versailles, Pariis

Kui oled romantilisel reisil Pariisi tasub seda hotelli kindlasti vältida. Hotell on saanud TripAdvisoris ainult 1,4 punkti ning 70 protsenti külastajat on märkinud kogemuse «kohutavaks.»

Ühe külastaja sõnul oli hais hotellis suisa väljakannatamatu. Teise sõnul oli vannituba suisa jube ning tekkis tunne, justkui kukuks lagi varsti lihtsalt kokku.

«Dušiotsik nägi välja nagu seda poleks kunagi kasutatud ning vannitoas oli hallitus, lihtsalt jälk,» kirjutas üks külastajatest.

Merchants Hotel, Manchester, Suurbritannia

Merchants hotell on saanud külastajatelt samuti vaid 1,5 punkti. 

Külastajate sõnul on hotelli tualettruumid räpased ja voodid katki.

«Ruum oli lihtsalt rõve. Täiesti pehkinud, räpane ja haisev,» kirjutas üks.

Teise kasutaja sõnul on hotelli räpaseks kutsumine tõeline alahindamine. «Prügikastid väljaspool hotelli olid ka kutsuvamad,» lisas ta.

Hotel Manhattan, Brüssel, Belgia

187 hinnangust pidas 49 protsenti hotelli «kohutavaks.» Sarnaselt mõnele teisele siin välja toodud hotellile on ka Hotel Manhattani ainus pluss hea asukoht kesklinnas.

«Vannituba oli kohutavalt räpane, wc-potti poldud puhastatud juba väga pikka aega,» kirjutas üks kasutajatest.

Samuti kurdetakse, et hotell on väga vana ja ruumid haisevad. Ühe kasutaja sõnul olid aga ka teenindajad lihtsalt häbematult ebaviisakad.  «Teenindaja solvas mind prantsuse keeles kuna ta ei teadnud, et saan temast aru,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles