Rootsi polaaralal asuvas tipprestoranis on tööl olnud rohkem eestlasi kui rootslasi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @faviken

Rootsi põhjaosas asub kahe Michelini tärniga tipprestoran Fäviken Magasinet, kus õhtustamiseks tuleb järjekorras oodata pool aastat.

Tegemist on tõeliselt «maailma lõpus» asuva restoraniga, kuhu külma ja pimeduse tõttu ei pruugi talvel mingit ligipääsu ollagi. Õnneks lendavad restoranist 80 kilomeetri kaugusel asuvasse Åre/Östersund lennujaama päevased lennud Stockholmist, mistõttu ei pea restorani tulek enam tohutu katsumus olema.

Restorani edu taga seisab peakokk Magnus Nilsson, kes juhib restorani juba kümnendat aastat ning on maailma tippkokkade arvestuses 57. kohal, vahendasid Seitsmesed Uudised.

Peakokk Nilssoni sõnul soovis ta avada restorani just selles piirkonnas, kuna geograafiline isoleeritus, looduse ilu ja imeline tooraine loovad just siin unikaalse koosluse. «Need olid pidepunktid, mille najalt hakkasime restorani rajama,» lisas ta.

Eestlaste jaoks ehk huvitav tõik on see, et kauges maailmast isoleeritud Fäviken Magasinetis on töötanud ka palju eestlasi. Nilssoni sõnul töötas seal vahepeal isegi rohkem eestlasi kui rootslasi. 

«Kõik algas Peeter Piheliga, kui ta siia tööle tuli. Ta avas Eestile uksed ning hakkas oma tuttavaid siia tööle kutsuma,» selgitas peakokk. 

Vaata lähemalt videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles