Google Mapsis saab maailma vaadata koera vaatepunktist

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Google Mapsist

Google Mapsi tänavavaatega saab Jaapanis Odate nimelises linnas maailma vaadata ka koera vaatepunktist.

Google Street View on imeline abivahend reisijale, kes soovib end piirkonnaga kurssi viia ning vaadata, kuidas mingi tänav täpselt välja näeb. Enamikes maailma paikades pakub Google kaart aga ainult ühte vaatepunkti- inimese vaatepunkti, vahendas Travel+Leisure.

Google Japan soovib aga pakkuda võimalust näha maailma inimese parima sõbra, koera, positsioonilt. Koeratõug, kelle silme läbi Jaapanit näha saab on Jaapani oma Akita, kes pärineb Odate linnast. Just seepärast alustaski Google Japan koeravaate projekti Akita koeraga just Odate linnast. Tulevikus plaanitakse aga koeravaadet pakkuda ka teistes Jaapani piirkondades.

Google koeravaate ülespildistamiseks kasutati kolme Akita tõugu koera nimedega Asuko, Ako ja Pu, kelle seljas olevate rakmete külge kinnitati väike kaamera. Lisaks koerte vaatepunktile on näha ka nende karvased kõrvad ja rõngas sabad.

Google töötajate sõnul oli koeravaate ülespildistamine väga nauditav. Kogu protsessist tehti ka video, millest on näha, et ka koertel oli lõbus. 

Nii et kui tunned, et tahad minna virtuaalkoeraga Jaapanisse jalutama, viib ta sind Odate linna parimate atraktsioonide juurde. Nii saab näha Asuko vaatepildist linna kuulsat koera Hachiko kuju, kelle truudus on inspireerinud paljusid filmitegijaid ja kirjanikke. Samuti viib Asuko sind linna vanasse koerapühamusse, kuumavee jalavanni Otaki Onsen Tsuru juurde ja Akita koeramuuseumisse.

Google plaanib eri piirkondade ülespildistamist koera vaatepunktist jätkata eri aastaaegadel ning teha seda kohalike seas populaarsemates paikades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles