Turistid peaksid Sri Lankal säilitama valvsuse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Sri Lankal
Rahutused Sri Lankal Foto: -/AFP/Scanpix

Sri Lanka saareriik kuulutas välja eriolukorra pärast mitmeid rünnakuid mošeede ja moslemite vastu. Kuidas mõjutab olukord kohapeal olevaid turiste, kelle seas on välisministeeriumi andmetel ka vähemalt 45 eestlast?

Rahutused toimuvad peamiselt riigi keskosas Kandy piirkonnas, kus budistide ülekaaluga Sinhala rahvamassid ründavad mošeesid, moslemitele kuuluvaid poode ja moslemite kodusid, vahendas BBC.

Eile kuulutas politsei välja kodudest väljumise keelu Kandy piirkonnas, et takistada suuremaid rünnakuid Sinhala vihaste rahvamasside poolt. Keeldu prooviti täna leevendada, kuid pärast seda, kui Digana linnast leiti 24-aastase moslemi surnukeha, viis politsei keelu uuesti sisse.

Eesti välisministeeriumi meedianõuniku Liisa Tootsi sõnul on hetkel end Sri Lankal lühiajaliselt registreerinud 45 eestlast. Abi küsimiseks ei ole aga mitte ükski eestlane  välisministeeriumi poole pöördunud.

See tähendab, et Sri Lankal on praegu kohapeal vähemalt 45 eestlast, kuid kuna paljud reisijad võivad end jätta ka välisministeeriumi lehel kirja panemata, võib see arv tegelikkuses suurem olla. 

Eesti välisministeerium veel Sri Lankasse mineku kohta hoiatust välja pole andnud, kuid  Saksa välisministeerium soovitab turistidel vältida suuri rahvahulki ning meeleavaldusi.

Kuigi rahvamasside kogunemisi ja meeleavaldusi soovitab vältida ka Austraalia välisministeerium, ei näe nad turistide jaoks Sri Lankal erilist ohtu. «Meie ohuhoiatuse tase ei ole muutunud,» seisab Austraalia välisministeeriumi lehel, kus Sri Lanka ohutase on märgitud madalaks ning turistidel soovitatakse säilitada tavapärane valvsus reisil olles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles