Mainekas Briti väljaanne: Eesti jääteed vilistavad tavapärastele turvareeglitele (12)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu 21.02.2018
Haapsalu-Noarootsi jäätee. 
FOTO:SANDER ILVEST/EESTI MEEDIA
Haapsalu 21.02.2018 Haapsalu-Noarootsi jäätee. FOTO:SANDER ILVEST/EESTI MEEDIA Foto: Sander Ilvest / Postimees

The Guardian kirjutab Eesti jääteedest ning seda brittidele omase uskumatusega: kuidas on üldse võimalik autoga jäätunud merel sõita!

Nii annavad nad teada, et Eestis tohib jääteedel sõita kas kiirusega alla 25 km/h või üle 40 km/h, kuid mitte kiirusega, mis jääb sinna vahele - kõik, mis jääb nende kahe kiiruse vahele, võib osutuda väga ohtlikuks. Ka ei tohi kunagi kinnitada turvavööd.

Ajaleht kirjutab, et kiirusepiirangud kehtivad Eestis talvel avatud jääteedel, kus ülejäänud osa aastast sõidavad tavaliselt praamid. Tavaliselt on jää piisavalt paks, et kanda sõidukeid, kuid 25 ja 40 km/h kiiruse vahemik on ohtlik, kuna võib tekkida võnge, mis võib jää purustada. Liiga kaua selle kiirusega sõites võivad tagajärjed olla katastroofilised.

Lisaks informeeritakse lugejaid, et on kohustuslik hoida 250meetrist pikivahet ning turvavööd ei tohi kinnitada seetõttu, et võib tekkida vajadus kiirelt autost väljuda.

Mitteametlikud jääteed on väga ohtlikud ning neil juhtub igal aastal ka õnnetusi. Küll aga vahendavad nad Visit Estonia soovitust, et ametlikke jääteid tasub usaldada - kui meeles pidada ohutusreegleid - et saada «unustamatu sõiduelamus».

Kommentaarid (12)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles