Uuring: kümme riiki, kus on kõige parem vabakutseline olla

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
man is sitting against a tree in the forest, working with his laptop
man is sitting against a tree in the forest, working with his laptop Foto: Ronalds Stikans/PantherMedia / Ronalds Stikans

Oma aja ja töö peremeheks olemine on paljude inimeste unistus. Leidub aga riike, kus selle unistuse täide viimine on mugavam ja hõlpsam kui teistes.

Hiljuti viis Expert Market läbi uuringu, kus võrreldi, millistes riikides on kõige parem keskkond vabakutseliste inimeste jaoks, vahendas Travel+Leisure. 

Riikide pingerea moodustamiseks võrdles Expert Market 57 riiki kaheksas erinevas kategoorias, milleks olid näiteks elukallidus, tulumaksu suurus, ligipääs laenudele, keskmine internetikiirus, ühistransport, tasuta Wi-fi võimalused ja ettevõtte asutamise lihtsus. Lisaks võrreldi ka kohvi hinda (sest vabakutselised olevat kohviarmastajatena tuntud).

Seejärel arvutas Expert Market kokku riikide kõigi kategooriate hinnangute keskmised, mis andiski kokku lõpphinnangu ja koha pingereas.

Pilvelõhkujatest tulvil sadamalinn Hongkong pälvis nimekirjas esimese koha, suuresti tänu madalale tulumaksule ja välismaalaste jaoks lihtsatele laenuvõtmise võimalustele. Samuti on Hongkongis World Economic Forumi andmetel parim ühistransport nii maismaal kui ka merel.

Kümme parimat kohta, kus olla vabakutseline:

1. Hongkong

2. Ameerika Ühendriigid

3. Lõuna-Korea

4. Ühendatud Araabia Emiraadid

5. Suurbritannia

6. Hispaania

7. Uus-Meremaa

8. Eesti

9. Bulgaaria

10. Tšehhi Vabariik

Kust tasub aga vabakutselistel eemale hoida on Lõuna-Ameerika. Tervelt neli Lõuna-Ameerika riiki jõudsid vabakutseliste jaoks halvimate riikide nimekirja. Nii Uruguais, Argentiinas, Ecuadoris kui ka Peruus on ühistranspordi ühenduste ja internetikiirusega kehvad lood. Samuti on kõigis neis riikides oma ettevõtte alustamine bürokraatia tõttu keeruline.

Kümma halvimat riiki, kus olla vabakutseline:

1. Uruguai

2. Argentiina

3. Iisrael

4. Filipiinid

5. Ecuador

6. Sloveenia

7. Costa Rica

8. Iirimaa

9. Belgia

10. Peruu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles