5 kõige hirmuäratavamat kaamerasilma ette jäänud maandumist

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Kuigi lennukiga lendamine on küllaltki turvaline transpordiviis, on piloodid ka vaid inimesed. Alati võib ette tulla apsakaid, mis võivad viia kohmaka või suisa ohtliku maandumiseni.

Alles hiljuti, möödunud kolmapäeval, halvas Tallinna lennujaamas ohtlikult maandunud Smartlynxi lennuk lennuliikluse mitmeks tunniks. Kuigi selles lennukis polnud ühtegi reisijat, tuleb kohmakaid maandumisi ette ka tavapärastel lendudel. Vaata, millised on olnud kõige ohtlikumad ja hirmuäratavamad maandumised, mis on videolindile jäänud.

Barcelona lennujaam

2014. aastal põrkasid Barcelona lennujaamas kaks reisilennukit peaaegu kokku. Vene lennufirma Utairi lennuk Boeing 767 oli just maandumas, kui Argentiina lennufirma Aerolineas Argentineas hakkas maandumisrada ületama. Õnneks reageerisid Utairi piloodid kiirelt ning tõusid viimasel hetkel taas õhku. 

London City lennujaam

2009. aastal jäi sellel London City lennujaamas maandunud Avro lennukil tõenäoliselt õnnetusest vähe puudu. Videolt on näha, kuidas lennuk läheneb maandumisrajale külg ees, proovib siis end sirgeks muuta, kuid maandub siiski hüplikult ning piloot saab vaevu lennuki kontrolli alla.

Düsseldorfi lennujaam

2017. aasta oktoobris maandus Emiratesi suur reisilennuk Airbus A380 ülimalt ohtlikult, kuna sattus tugeva külgtuule kätte. Videolt on näha, kuidas lennuk asfaldil vangerdab. Lennunduseksperdi Rein Porro sõnul võis piloot maandumise hetkel pöördetüüri pedaali vajutamisega hilineda ja liigutas siis seda ülemääraselt.

Lissaboni lennujaam

2011. aastal lähenes TAP Airlinesi lennuk A321 maandumisrajal tugeva külgtuule ajal. Kuna lennuk hakkas võnkuma ja kontrolli kaotama, otsustas piloot siiski viimasel hetkel mitte maanduda. See on hea näide sellest, kuidas piloot suutis potentsiaalselt ohtlikku olukorda vältida.

Peter Knight lennujaam

Ameerika Ühendriikide õhuvägede suur lennuk maandus kogemata vales lennujaamas, millel pole nii suurele lennukile piisavat maandumisrada olemaski. Lennuk pidi maanduma Mac Dill AFB lennujaamas, kuid maandus eksikombel vaid mõne kilomeetri kaugusel asuvas väiksematele lennukitele mõeldud Peter O. Knighti lennujaamas. Õnneks jäi tänu piloodi osavusele õnnetus olemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles