Miks ei tohi lennukis hädaolukorra puhul käsipagasit kaasa haarata? (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
American Airlinesi lennuk süttis 2016. aastal õhkutõusul põlema
American Airlinesi lennuk süttis 2016. aastal õhkutõusul põlema Foto: Jose Castillo/AP

Lennukite turvateavitustes õpetatakse alati reisijaid, et hädaolukorra puhul tuleb jätta kõik oma esemed lennukisse ja lahkuda nii kiiresti kui võimalik. Nii mõnedki reisijad on soovitust ignoreerinud ning sellel on olnud tagajärjed.

Eelmisel kuul viis Ameerika Ühendriikide Transpordiohutuse Amet (NTSB) läbi juurdluse, milles selgus, et 2016. aastal American Airlinesilt evakueeruma pidanud reisijad takistasid lennukilt väljumist, kuna paljud keeldusid salongipersonali kuulamast ja proovisid ikka oma käsipagasit kaasa tassida.

Juurdluse käigus küsitleti ka salongipersonali. Ühe lennusaatja sõnul olevat üks reisijatest «jooksnud mööda lennuki vahekäiku kott pea kohal.» Kui lennumeeskond proovis temalt kotti ära võtta, olevat reisija karjunud, et võtab selle endaga kaasa.

Transpordiohutuse Ameti juhi Robert Sumwalti sõnul kaaluvad nad reeglile mitte alluvaid reisijaid trahvima hakata. «Sellisel juhul muretseksid inimesed ehk vähem oma Gucci pagasi pärast,» sõnas Sumwalt.

Juurdluse läbiviijad on veendunud, et mitmed inimesed said American Airlinesi lennukist evakueerumisel viga just seepärast, et osad reisijad üritasid oma käsipagasit kaasa vedada ja takistasid lennukist kiirelt väljumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles