Rännusell reisib ustavate kelgukoertega 3000 kilomeetrit

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @boss_dog_expeditions

Reisida võib nii lennukiga, autoga, jala, rattaga või miks mitte ka koerarakendiga.

Kanadalane Justin Allen alustas just 3000 kilomeetrist koerarakendi retke läbi külma ja talvise Kanada, vahendas Lonely Planet.

Allen on veetnud viimased viis aastat Kanada põhjaosas paigas nimega Churchill, kus ta pühendas end koerarakendisõidu õppimisele. Selle aasta jaanuaris tundis ta lõpuks, et on valmis suurt retke ette võtma.

Päris üksi ta teele siiski loomulikult ei lähe. Alleniga on kaasas 12 usaldusväärset kelgukoera, kellega koos mees läbi lumise maastiku kavatseb reisida. Lisaks sellele sõidab tema järel ka tugigrupi auto, mis seisab hea selle eest, et nii Allen kui ka koerad ekstreemse ettevõtmise kestel terved püsiksid.

Alleni eesmärgiks on lisaks põneva elamuse saamisele ka koerarakendisõidu ja loomade eetilise kohtlemise populariseerimine.

Mees sattus kelgukoerte maailma üsna juhuslikult. «Kui ma tulin Churchilli, plaanisin siia jääda vaid neljaks päevaks, et virmalisi ja jääkarusid näha,» selgitas Allen. Lühikese reisi jooksul otsustas ta ka kelgukoerte kennelis vabatahtlikult abiks olla, mistõttu armuski ta kelgukoertesse ning koerarakendiga liikumise elustiili.

«Kelgukoertega töötamine annab mulle võimaluse värskes õhus aega veeta ja iga päev füüsiliselt aktiivne olla,» kirjeldas mees oma töö võlusid. Samuti kinnitas Allen, et tal on tekkinud koertega eriliselt sügav mõistmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles