Tugikoer hammustas lennukis väikelast (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Vanya Bovajo / Stockimo / Alamy/ Vida Press

Eelmisel nädalal hammustas Southwest Airlines lennukis ühe reisija tugikoer samal lennul olnud väikelast.

21. veebruaril Phoenixist Portlandi teel olnud lennukis lähenes laps koerale sooviga teda paitada, kuid koer ründas last, vahendas Independent.

Lennufirma esindaja kinnitas, et lennukis ühte reisijat saatnud tugikoer hammustas last ning koera hambad jätsid lapse otsaesisele kriimu.  «Meditsiinipersonal vaatas lapse üle ning lubas tal siis lend jätkata,» ütles esindaja ning lisas, et vigastus polnud tõsine.

Tugikoer koos omanikuga eemaldati lennult.

Kuna tugikoerad (emotional support animal) ei pea olema lennukis olles puuris ning ei oma enamasti ka mitte mingisugust väljaõpet, ei pruugi nad alati teistele reisijatele ohutud olla. Mitmed Ameerika Ühendriikide lennufirmad on oma tugiloomade nõudeid karmistanud, kuna treenimata loomad on lennukites nii urineerinud, urisenud kui ka teisi reisijaid hammustanud.

Kodumaine lennufirma Nordica aktsepteerib oma pardal samuti tugikoeri, kuid vaid juhul kui reisijal on ette näidata arsti poolne tõend, mis kinnitab tugilooma vajadust. Samuti jätab lennufirma endale õiguse tugikoera lennukisse mitte lubada, kui koer peaks põhjustama ohtu teistele reisijatele. Finnair aktsepteerib tugikoeri vaid Ameerika Ühendriikide suunalistel lendudel ning airBaltic ei tunnista tugiloomi üldse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles