Populaarses Itaalia rannas keelustatakse rätikute kasutamine

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La Pelosa rand Sardiinias
La Pelosa rand Sardiinias Foto: matej kastelic/PantherMedia / Scanpix

Rannamõnude juurde kuulub kahtlemata ka rätik, kuhu end pärast ujumist kuivatada. Sellegipoolest plaanivad Itaalias asuva Stitinto linnavõimud sealse ranna kaitseks rätikud keelustada.

Itaalias asuval Sardiinia saarel on Stitinto linna lähedal asuv La Pelosa rand üks populaarsemaid, kuid Stitinto linnavalitsus kavatseb hakata piirama esemeid, mida randa tohib tuua, vahendas news.com.au.

Suviti meelitab La Pelosa rand kohale tuhandeid külastajaid, kes rätikute ja kottidega tahtmatult suure osa rannaliivast minema veavad. Seetõttu tuligi Stitinto linnapea Antonio Diana välja ideega rätikud ja suured rannakotid üldse keelata.

Samuti otsustas ta hakata piirama autode ligipääsu rannale ning ehitada autotee asemel välja hoopis kergliiklustee jalakäijatele ja jalgratturitele. Samuti tuleb randa kõrgemal asetsev jalgtee, mis aitab kaitsta ranna hapraid liivaluiteid. Ranna ümberehitustööd algavad 2019. aasta suvel.

Isiklike rätikute ja rannakottide asemel saavad külastajad tulevikus rentida rannatoole, matte ja läbipaistvaid rannakotte. Samuti plaanib linnapea palgata randa turvamehi, kes hakkaksid reeglite täideviimist kontrollima ning ka prügi mahaviskajatel silma peal hoidma.

Linnapea sõnul soovib ta, et rand oleks avatud kõigile, kes soovivad selle eest ka hoolt kanda. Kuigi hetkel pole plaanis inimeste arvu rannas piirama hakata, ei ole ka see välistatud, kui see ranna säilitamiseks peaks vajalikuks osutama.

«Inimesed võivad öelda mida nad tahavad,» sõnas ta ning lisas, et kõige olulisem on La Pelosa päästmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles