Indoneesias on tee äärde ilmunud müstiline reisilennuk

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Indoneesias Bali saarel lebab Raya Nusa Dua Selatan maantee lähedal tühermaal Boeing 737 lennuk. Kummaline on aga, et keegi ei tea, kuidas või miks lennuk sinna sattus.

Hüljatud lennuk asub Bukiti poolsaare lõunarannikul vaid viie minuti tee kaugusel kuulsast Pandawa rannast, vahendas news.com.au.

See, et mitte keegi ei märganud sedavõrd suure lennuki ilmumist tiheda liiklusega maantee äärde on endiselt müsteeriumiks. Samuti tekib küsimus, miks toodi lennuk siia tühermaale ning mitte selleks ette nähtud lennukite surnuaeda.

Lennukil ei ole mitte ühegi ettevõtte nime või muud märki, mis aitaks lennuki päritolu tuvastada. Mõni kohalik usub, et keegi tahtis lennukit restoraniks muuta, kuid omanikul sai raha otsa ja ta lihtsalt hülgas lennuki. Praegu on lennuk saamas hoopis populaarseks turismiatraktsiooniks koos kaheksa kilomeetri kaugusel põhja suunas asuva teise «hüljatud» Boeing 737 lennukiga.

Kuna lennuk heideti eramaale, kasutavad maa omanikud seda ära ning küsivad turistidelt lennuki nägemise eest raha. Isegi raha makstes lubatakse harva kedagi lennuki sisse uudistama.

Reisiblogija Joshi sõnul uuris ta kohalikelt ja internetist lennuki päritolu kohta, kuid mitte keegi ei osanud mingit selget vastust anda. Samuti maksis ta lennuki nägemise eest tasu, kuid sisse teda ei lubatudki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles