Uued karmid seadused: turistid peavad Amsterdamis prostituutidele selja pöörama (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdami punaste laternate piirkond
Amsterdami punaste laternate piirkond Foto: EVERT ELZINGA/AP

Kurikuulsas punaste laternate piirkonnas Amsterdamis keelatakse edaspidi turistidel sekstöötajate jõllitamine ning giidid peavad kindlustama, et turistide selg on pööratud bordellide akendel poseerivate naiste poole.

Uued karmid reeglid hakkavad kehtima aprillis, vahendab Daily Mail. Seaduse eesmärgiks on vähendada piirkonnas niisama uudistavate turistide hulka. Samuti on tuuridel keelatud karjumine, joomine ja narkootikumide tarbimine. Ka ei tohi piirkonna külastajad enam pilte teha.

Samuti näeb seadusemuudatus ette, et ringkäigud lõppevad sealkandis hiljemalt kell 11 õhtul ning grupi suurus ei tohi ületada 20 inimest. Giidid, kes reeglite vastu eksivad, saavad trahvi 190 eurot, turismifirmad aga 950 eurot.

Seadustega püütakse tagada paremaid töötingimusi sekstöötajatele. Samas vaimus võetakse tõenäoliselt uuel aastal vastu seadus, mis teeb karistatavaks seksi prostituudiga, kelle kohta on kliendil kahtlus, et sekstöötaja on langenud inimkaubanduse ohvriks.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles