Briti turist peab eksituse tõttu Dubais aastaks vangi minema

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai
Dubai Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Inglismaalt pärit nooruk puhkas tüdruksõbraga Dubais, kui ühtäkki politsei nende hotellituppa astus ning mehe vahistas.

Dubai politsei vahistas 22-aastase Lucas Belmonte, kuna ta oli kasutanud võltsitud krediitkaarti. Belmonte väidab aga, et ta ise langes pettuse ohvriks, mida politsei kurjasti ära kasutas, vahendab news.com.au.

Belmonte sõnul andis krediitkaardi talle tuttav, kes väitis, et see olevat olnud tema ettevõtte krediitkaart. Belmonte kasutas kaarti, et maksta vana-aasta lõpul viietärnihotellis nimega Jumeirah Beach Hotel ööbimise eest, kuid ta vahistati juba 30. detsembril.

Kui krediitkaardipettust uuritakse tavaliselt kauem, enne kui kedagi vangistatakse ning lisaks veel 22 680 eurot trahvi sisse nõutakse, siis Belmonte andis politseis ähmiga allkirja valesti tõlgitud tunnistusele, mis tegi mehest koheselt süüdlase.

Valesti tõlgitud tunnistusel, mille Belmonte allkirjastas, oli kirjas: «Ma teadsin, et see kaart on võltsitud. Ostsin kaardi Suurbritanniast, et seda Dubais kasutada, ja ma teadsin, et see on ebaseaduslik.»

Belmonte ema Louise'i sõnul on tema poeg pettuse ohver ning süüdistab selles kõiges tuttavat, kes pojale arvatavasti teadlikult võltsitud kaardi andis.

«Peale selle on ta ka Dubai politsei ohver, kes sundis teda valetunnistust andma,» lisas Louise.

Naise sõnul polnud tema pojal aimugi, et tegemist pole seadusliku krediitkaardiga ning nad maksid kohe kaardil kulutatud raha tagasi, kui said aru, mis on juhtunud. «See on muutunud meie jaoks üheks uskumatuks õudusunenäoks,» lisas Louise.

Seadusega pahuksisse sattunud välismaalastega tegeleva organisatsiooni Detained in Dubai tegevjuhi Radha Stirlingi sõnul on politsei poolt valetunnistustele allkirja nõudmine tõeline probleem.

«Enamik välismaalasi, kes tuleb Dubaisse tööle või puhkama, ei räägi araabia keelt, mida teab väga hästi ka politsei. Sellegipoolest sunnivad nad [politsei] ikka inimesi selliseid dokumente allkirjastama, mille sisust nad täpselt teadlikud pole,» selgitas Stirling.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles