Lennufirma töötaja päästis neiud inimkaubitsejate küüsist

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Sorge/Scanpix

Californias asuvas Sacramento rahvusvahelises lennujaamas päästis American Airlinesi töötaja kiire mõtlemine tõenäoliselt kahe teismelise vaba elu.

Lennufirma töötaja Denice Miracle sõnul tundis ta kohe, et midagi on valesti, kui kaks noort teismelist tema juurde lennule registreerima tulid, vahendas news.com.au.

17- ja 15-aastasel tüdrukul polnud kummalgi isikut tõendavat dokumenti, neil olid vaid väike käsipagas ning nende äriklassi piletid oli ostnud kolmas isik võltsitud krediitkaardiga. Lisaks olid neile ostetud ühesuunapiletid, mitme ümberistumisega, mis tekitas veelgi rohkem kahtlust.

«Neil oli kahepeale hulk väikeseid kotte ja mulle tundus, et nad üritavad kodust põgeneda,» sõnas Miracle. Ta lisas, et tüdrukud vaatasid pidevalt üksteisele otsa ning tundus, et nad on ärevil.

«Mu kõhutunne ütles, et miski pole siin õige,» sõnas Miracle.

See, mida naine järgmiseks ette võttis, päästis aga noored teismelised elust vangistuses, kuna suure tõenäolisusega oleks tüdrukud müüdud seksiorjaks.

Kõigepealt ei lubanud Miracle noori pardale ning seejärel helistas ta politseisse. Politseinik Todd Sanderson jõudis kiirelt lennujaama ning kuulas tüdrukud üle. Selgus, et tüdrukud olid suhelnud Drey-nimelise mehega, kelle nad Instagrami veebikeskkonnast leidsid.

Drey oli pakkunud tüdrukutele 2000 dollarit (1612 eurot), kui nad lendavad nädalavahetuseks New Yorki. Mees lubas, et tüdrukud saavad kätt proovida modellinduses ning osaleda muusikavideotes.

«Kui ma ütlesin, et neil pole lennupileteid, et tagasi koju saada, hakkas neile vaikselt kohale jõudma, et ma räägingi võib-olla tõtt,» sõnas politseinik Sanderson.

Sanderson usub, et kui tüdrukud oleksid läinud New Yorki, ei oleks nad sealt arvatavasti tagasi saanudki, kuna neist oleksid saanud inimkaubanduse ohvrid.

«Nad ütlesid mulle, et nad poleks lasknud sellel juhtuda, aga vastasin tüdrukutele, et neil endil poleks arvatavasti valikutki olnud,» lisas ta.

Sanderson kiitis American Airlinesi töötajat kiire mõtlemise eest. «Ma usun tõesti, et ta hoidis ära nende tüdrukute ohvriks sattumise,» lisas ta.

Drey kustutas oma Instagrami-konto kiirelt ega vastanud enam ühelegi kõnele. On väga ebatõenäoline, et ta juhtunu eest mingigi karistuse saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles