Hotellitoa ese, mille räpasus jääb meil tihti märkamata

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotellituba
Hotellituba Foto: Richardson Hotels/ SWNS.com/Scanpix

Lumivalgete voodilinade ning värske lõhnaga hotellitoad ei ole sugugi nii puhtad, kui tundub ja see pole ka ime. Neist käib läbi tuhandeid kliente ning kahtlemata on esemeid, mis jäävad koristajatel märkamata.

Mõni aasta tagasi tehti Ameerikas uuring, millest selgus, et ligi 81% hotellitubade pindadel leidub fekaalse päritoluga baktereid, vahendas Travel+Leisure. Kõige räpasemad esemed on telekapult ja valgusti lülitid.

Samuti tasub tähelepanelik olla hotellis olevate voodikatete puhul. Nimelt vahetatakse iga külastaja järel küll voodilinu, kuid mitte voodikatet, mille peal sa arvatavasti enne magama minekut ka lesid ja aega veedad,

Kõige parem on voodikattega kokkupuudet üldse vältida, sõnas Arizona ülikooli keskkonna tervise professor Kelly Reynolds. Ta lisas, et paljud inimesed lihtsalt võtavadki hotelli jõudes voodikatte pealt ära ja jätavad selle siis puutumatult toolile lebama kuni lahkumiseni.

Reynolds selgitas, et kuigi hotellides koristatakse tube iga külastaja järel, on koristamisel ja desinfitseerimisel suur vahe. Hotellikülastajad, kes soovivad toa eelnevate elanike bakteritega kokkupuudet vältida, peaksid endaga reisil kaasas kandma niiskeid desinfitseerivaid lappe.

Kõige olulisem on aga tihti käsi pesta ning vältida reisil ja võõrastes paikades olles silmade, nina ja suu puudutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles