Tallinna lennujaam lööb reisijate seas taas rekordeid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Lennujaam
Tallinna Lennujaam Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht / Scanpix

Kui eelmine aasta oli Tallinna lennujaama jaoks rekordiline, tundub vähemasti jaanuari numbreid vaadates, et positiivne trend on jätkumas.

Tallinna Lennujaama läbis jaanuaris 175 200 reisijat, mis on 13 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.

«Kuigi aasta algus on traditsiooniliselt lennuliikluse madalhooaeg, annab jaanuari hoogne algus põhjust loota reisijate arvu kasvu jätkumist ka sel aastal,» märkis Tallinna Lennujaama kommertsdirektor Eero Pärgmäe. Tema sõnul kinnitab regulaarlendude keskmise täituvuse kasv 4 protsendipunkti võrra 64 protsendile tugevat nõudlust.

Võrreldes möödunud aasta jaanuariga on enim kasvanud Nordica ja airBalticu reisijate arv, kes teenindasid jaanuaris Tallinnast vastavalt 12 ja 6 otseliini. Enim lennati jaanuaris Helsingisse, Riiga ja Stockholmi ning enim on kasvanud reisijate arv Varssavi liinil.

Tšarterlendude reisijate arv kasvas jaanuaris 27 protsenti, kusjuures populaarseimad sihtkohad olid Egiptus, Kanaari saared, Dubai ning Austria suusakuurordid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles