Top 6: nendes maailma lennujaamades on kõige maitsvam toit

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma parimat toitu pakuvad just Aasia lennujaamad
Maailma parimat toitu pakuvad just Aasia lennujaamad Foto: TORU YAMANAKA/AFP/Scanpix

Vahet pole kas pead lennujaamas pikalt oma lendu ootama või pole sa lihtsalt eriline lennukitoidu fänn. Kui lennujaamas pakutakse head toitu, suudab see kahtlemata sinu reisikvaliteeti tõsta.

Kuigi enamikes maailma lennujaamades on toitlustajateks tavapärased kiirtoiduketid või mõned väiksemad kohvikud, leidub maailmas lennujaamasid, mis pööravad maitsva toidu pakkumisele erilist rõhku, vahendas Lonely Planet.

Vaata, millistes lennujaamades pakutakse sedavõrd head toitu, et vaid toiduelamuse pärast tasub sammud lennujaama seada.

1. Narita rahvusvaheline lennujaam, Tokyo, Japan

Pole just eriti üllatav, et Tokyo napsas nimekirjas esikoha. Tokyo restoranidel on kokku rohkem Michelini tärne kui ühesti teises maailma linnas. Samuti on Tokyo toidukultuur maailmakuulus. Narita lennujaamas pakutakse kõrge kvaliteediga maitsvat toitu taskukohase hinnaga, mis on lennujaamale ka esikoha toonud. Siit leiab nii yakitori, värske sushi, udoni nuudlid, tonkatsu kui ka palju teisi tuntud jaapani hõrgutisi.

2. Taoyuan rahvusvaheline lennujaam, Taipei, Taiwan

Taoyuan lennujaam pakub hiljutiste uuringute kohaselt teisena kõige kvaliteetsemat ja samal ajal soodsamat toitu. Reisijate seas on ülipopulaarne just Chun Shui Tangis pakutav boba ehk mullitee.

3. Hongkongi rahvusvaheline lennujaam

Hongkongi lennujaam on nii lennuliikluse tiheduse kui ka maitsvama toidu poolest maailmas kolmandal kohal. Siit lennujaamast leiab erinevaid kööke üle terve maailma, kusjuures kõik toidupakkujad teevad ülimalt kvaliteetset toitu.

4. Changi lennujaam, Singapur

Aasia lennujaamad on ilmselgelt toidu poolest maailmas liidripositsioonil ja nii ka Singapuri lennujaam Changi. Changi lennujaam sai neli protsenti keskmisest kõrgema tulemuse, kuna siin on taaskord suur valik erinevaid kööke esindatud.

5. Amsterdam Airport Schipol

Amsterdami Schipoli lennujaamas on restoranide valik lai ning pea kõik neist said uuringus kõrgeid kohti. Reisijate seas on eriti populaarne aga Bowery restoran, mis pakub grillitud ja aasia toite.

6. Gatwicki lennujaam, Inglismaa

Kuigi Inglismaa lennujaamadest on Heathrow tuntum kui Gatwick, pakutakse Gatwickis maitsvamat toitu. Ka siin pakutakse suurt valikut erinevate rahvaste toite, kuid eriti populaarseks on osutunud Comptoir Libanais, mis pakub Liibanoni maitsvaid suupisteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles