Reisilennukil kukkus maandumise ajal uks eest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Eelmisel kolmapäeval kukkus Nigeerias Dana Airi lennukil reisijate ehmatuseks maandumise ajal uks eest.

Lennuk oli teel Lagosest Abujasse, kui lennuki uks küljest kukkus, vahendas Travel+Leisure.

Üks pardal olnud reisijatest, Igah Dagogo ütles, et uks polnud korralikult kinnitatud juba enne õhkutõusu. Dagogo sõnul istus ta ukse lähedal ning nägi, kuidas juba lennu ajal ukse käepide välja tuli.

Mitu reisijat jagasid ehmatavat kogemust sotsiaalmeedias, öeldes, et uks polnud kindlalt kinni juba lennu ajal ning tuli lõpuks maandumise ajal täiesti küljest.

Lennufirma aga süüdistab ukse eest kukkumises reisijat.

«Me väidame kategooriliselt, et seda poleks mitte kunagi juhtunud, kui reisija ei oleks pidevalt üritanud ust lennu ajal avada,» sõnas lennufirma esindaja. Esindaja lisas, et juba pelgalt disaini tõttu pole lennuki uksel võimalik eest kukkuda, kui seda just mõni reisija või lennumeeskonna liige tahtlikult avada ei ürita.

Lennufirma esindaja sõnul vaatasid lennuki ja ukse üle ka Nigeeria Tsiviillennuameti insenerid, kes ei leidnud mitte ühtegi turvalisuse viga või lennufirmapoolset rikkumist.

Teise reisija, Dapo Sanwo sõnul proovis lennumeeskond näidata, nagu oleks ukse kehvas olekus süüdi reisija. Nimelt palus lennumeeskond pidevalt lennu ajal, et reisijad olukorda telefoniga ei jäädvustaks. Sanwo lisas, et mitte ükski reisija ei proovinud ust avada ning maandumisel kuulsid kõik reisijad plahvatuse taolist heli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles