Reisimise nimel kodu ja töö jätnud paar kaotas kõik, kui nende purjekas põhja läks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @molatik

Colorados elanud paar otsustas mööda maailma purjetama minna ja müüs selleks kogu maise vara. Paraku uppus nende jaht kaks päeva pärast teele asumist.

Tanner Broadwell ja Nikki Walsh müüsid kogu oma maise vara, et nad saaksid mööda maailma reisima minna, kuid kaotasid nüüd jahi uppumisega kõik, vahendas Independent.

Nende ostetud jaht oli 8,5 meetrit pikk ning nad alustasid oma reisi Tarpon Springsi sadamast. Kaks päeva hiljem sai hädaabiteenistus aga väljakutse paadi uppumise tõttu Mehhiko lahes Maderia ranna lähedal.

Kui nad seilasid läbi turistide seas populaarse piirkonna, riivas nende jaht midagi vee all ning hakkas kiirelt vett sisse laskma. Paar oli sunnitud jahi hülgama, suutes päästa vaid oma kaheaastase koera, dokumendid, mobiiltelefonid, veidi koeratoitu ja riideid.

«Ma müüsin kõik mis mul oli, et seda teha [reisida],» ütles Broadwell. «Ma kaotasin kõik lihtsalt 20 minuti jooksul,» ahastas Broadwell.

 

A post shared by Milliyet Mola (@molatik) on

26-aastane Broadwell on tegelikult pärit Floridast ning ta kohtas 24-aastast Walshi Philadelphias tööga seoses. Mõlemad olid igapäevatööst tüdinud ning otsustasid järgida oma südant ja reisile minna.

Nad planeerisid reisi kaks aastat ning panid raha kõrvale. Broadwell hakkas lisaks tavapärasele müügitööle Uberi juhiks, et lisaraha teenida. 2017. aasta aprillis müüsid nad kogu oma maise vara ja ostsid 1969. aastast pärit purjeka nimega Lagniappe 5000 dollari (4056 eurot) eest ning restaureerisid selle veel 5000 dollari eest.

Mitte kummalgi polnud sel hetkel veel purjetamisoskusi ning nad võtsid seilamiskursusi Broadwelli isalt. Veebruaris olid nad lõpuks valmis teele asuma ning nende sõbrad tulid neid suurejooneliselt sadamasse ära saatma.

Kaks päeva hiljem aga Lagniappe uppus ning purjeka merepõhjast üles toomine läheks maksma 10 000 dollarit (8113 eurot). Praegu on neil mõlemal kokku vaid 90 dollarit (73 eurot).

Nüüd nad kolivad arvatavasti Broadwelli ema juurde ning hakkavad tööd otsima. Hoolimata tõelisest ebaõnnest, ei ole paar oma unistust reisida matnud.

«Ma ei kavatse nüüd alla anda,» ütles Broadwell. «Ma ostan peagi teise jahi,» lisas ta.

«Me ei saa nii lihtsalt oma unistustest loobuda,» kinnitas ka Walsh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles