Kreeka ja Türgi on eestlaste seas endiselt popid

Tourest reisimess Eesti Näituste messikeskuses.

FOTO: Eero Vabamägi

Reedest pühapäevani toimunud turismimessil Tourest soetasid inimesed puhkusepakettidest kõige rohkem Kreeka ja Türgi päikesepakette, lennupiletitest olid populaarsemad USA ja Horvaatia omad.

Sarnaselt eelmisele Tourestile jätkus selgi aastal Kreeka võidukäik, kuna pakkumisi on palju, sihtkoht ise aga euroopalik, hea hinnatasemega ning inimestele tuttav, selgitas Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Mariann Lugus.

Lisaks Kreekale olid populaarsed ka Türgi puhkusepaketid, Kanaari saared ning Egiptusesse reisijate arv on taas tõusuteel.

Uuematest trendidest nimetab Mariann Lugus müüdud kruiiside arvu tõusu, mis näitab, et inimesed mõtlevad puhkuse peale laiemalt. Alati ei tähenda puhkus hotellis või mererannas viibimist, vaid mõnusa basseini- ja merepuhkuse koos perega saab ühendada ka väikese seiklusega, külastades ühe reisi jooksul mitut riiki või piirkonda.

«Päris populaarseteks osutusid Vahemere kruiisid kõige uuemate laevadega, mida tuldi juba teadlikult küsima,» selgitas Lugus. «Samuti otsivad inimesed igal aastal võimalusi linnapuhkuseks – näiteks sel aastal osteti palju reise Viini, Lissaboni, Odessasse ja Pariisi, aga ka näiteks vormel-1 etappidele üle Euroopa,» lisas ta.

Touresti külastas kolme messipäeva jooksul reedest pühapäevani üle 30 000 inimese. Selle aasta Touresti parimateks stendideks valiti külastajate tagasiside põhjal peahallis Novatoursi stend ja Puhka Eestis hallis Visit Saaremaa väljapanek. Rahva lemmikuks valiti Eesti Toidutee toiduala, kust sai kaasa osta ehedat Eesti toidukraami.

Viimase kümne aasta kõige esinduslikumal Tourestil oli tänavu kohal 584 eksponenti 30 riigist. Tourest toimus kokku kolmes hallis – peahallis «Maailm on valla», koostöös EASi turismiarenduskeskusega korraldatud «Puhka Eestis» hallis, kus olid piduehtes kõik Eesti maakonnad koos mitmesaja turismiettevõttega ning koostöös Eesti Toiduteega korraldatud «Elamused ja maitsed» hallis, kus kolmel päeval sai nautida 12 Eesti toidupiirkonna roogi ja hõrgutisi.

Loe ka neid

Tagasi üles