Mitu sammu kulub nende tuntud matkaradade läbimiseks?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru raba
Viru raba Foto: Meelis Meilbaum/Virumaa Teataja/Scanpix

Kui loed igapäevaselt samme, et oma 10 000 täis saada, siis miks mitte jätta see trepp vahele ja plaanida hoopis reis mõnele imekaunile matkarajale?

Seiklusreiside korraldaja Flash Pack  mõõtis New Yorgi Central Parkis raja pikkust ja sammude arvu, et võrrelda seda kuulsamate matkaradadega. Päevane norm 10 000 sammu võrdub umbes kaheksa kilomeetriga.

Bhutani kuulsal Lumemehe rajal (Snowman Trek) kõnnid kokku tervelt 400 000 sammu, mis on suisa 40 päeva sammunorm. Muidugi võtab see ka rohkem aega, kui vaid üks päev, vahendas Lonely Planet.

Lõuna-Aafrika vabariigis asuva ikoonilise Table'i mäel ronimine annab kokku 7000 sammu, mistõttu tuleb sel päeval veel natuke linnas ka jalutada, et kümme tuhat täis koguda.

Jaapanis Fuji mägedel tuleb kokku 15 800 sammu ja Peruus asuvatel vikerkaaremägedel peab astuma 19 000 sammu.

Kui nii kaugele ei ole soovi sammunormi täitma minna, saab paraja annuse kaunist loodust, värsket õhku ning mõnusat jalutuskäiku ka Eesti matkaradadelt.

Kakerdaja raba läbimiseks kulub 7500 sammu, Keila joa pargi loodusrajal ning Taevaskoja matkarajal mõlemal 3750 sammu ning Viru raba matkarajal 4375 sammu.

Kui soovid pikemat matka ette võtta, tasub proovida Oandu-Ikla matkateed, mis teeb isegi Bhutani Lumemehe rajale silmad ette. Oandu-Ikla matkatee läbimiseks kulub nimelt 468 750 sammu, mis on peaaegu 12 päeva sammunorm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles