Tourestil selgusid Eesti turismioskarid

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Täna algas Baltimaade suurim ja varim turismimess Tourest.  Mess avati suurte kiidusõnadega Eesti turismisektorile ning valiti välja ka 2017. aasta parim turismiedendaja ja parim turismiobjekt.

Aasta Turismiobjektiks kuulutati Tallinnas nii kohalike kui ka turistide seas ülipopulaarne loome- ja kultuurikeskus Kultuurikatel.

Aasta Turismiobjektiks kuulutati loome- ja kultuurikeskus Kultuurikatel.

Aasta Turismiobjekti ja Aasta Turismiedendaja laureaadid.
Aasta Turismiobjekti ja Aasta Turismiedendaja laureaadid. Foto: Erik Peinar

Aasta Turismiobjekti auhinna võttis vastu Kultuurikatla sündmusteenuste müügijuht Kristiina Kütt, kelle sõnul võõrustas Kultuurikatel eelmisel aastal üle 300 erineva ürituse. Samuti lisas Kütt, et turismiobjekti asukoht võib ju hea olla, kuid veelgi olulisem on seal töötavad inimesed.

Parima turismiobjekti nominentideks olid veel Kaali külastuskeskus, Rotermanni kvartal, Keila joa loss ning Telliskivi Loomelinnak.

2017. aasta parimaks turismiedendajaks valiti ligi kaks aastat Euroopa suurimat turismiettevõtete katusorganisatsiooni ECTAA juhtinud Merike Hallik.

Merike Hallik
Merike Hallik Foto: Erik Peinar

Eesti Turismifirmade Liidu presidendi Külli Karingu sõnul on aasta turismiedendaja Merike Hallik ECTAA presidendina juhtinud kindla visiooniga kogu Euroopa turismitööstuse arenguid läbi murrangulise ajaperioodi ja seeläbi toonud ka selle väärtusliku teadmise Eesti turismisektorisse. Merike Halliku tööd pandi tähele ka Euroopas.

hinna saanud Merike Hallik peab ECTAA presidendina suurimaks õnnestumiseks seda, et Eestisse on eesistumise käigus jõudnud palju professionaalset ja väärtuslikku infot.

«See, mida Eesti turismiettevõtjad ja ETFL Euroopa turismimaastikust varem pealiskaudselt teadsid, on turismiettevõtjate ja liidu poolt üksipulgi lahti võetud ning endale hästi selgeks tehtud,» ütles Hallik. 

«Samuti oleme uute seaduste valguses teinud väga palju koostööd erinevate ministeeriumide ja Tarbijakaitseametiga, et Eesti turimisektorit professionaalsemaks muuta,» lisas Hallik.

Turismimessi juhatas sisse ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo, kelle sõnul on konkurents turismimaailmas väga tihe. Palo sõnul «konkureerime terve maailmaga.»

Sellegipoolest usub minister, et Eestil on mida pakkuda ning seda on märganud ka ÜRO Turismiorganisatsiooni peasekretär. Palo tõi välja, et peasekretäri sõnul võiks Eesti olla vabalt liider just digiturismi alal, pakkudes uuenduslikke lahendusi. 

Lisaks ministrile kiitis Eesti turismi ka EASi direktor Tarmo Mutso, kelle sõnul pole Eesti turismil veel kunagi nii hästi läinud kui praegu. «Eesti pole enam külm põhjamaa, vaid kuum turismiriik,» sõnas Mutso. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles