Naabrid armastavad: jaanuaris püstitas Venemaa turistide arv uue rekordi (3)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turist Vabaduse väljakul.
Turist Vabaduse väljakul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Lux Expressi andmetel püstitas Venemaa turistide arv selle aasta jaanuaris uue rekordi, kasvades 32 protsendi võrra vaid ühe kuuga.

Jaanuaris reisis Lux Expressiga Jõhvi-Peterburi ja Tallinn-Peterburi liinidel kokku üle 20 000 inimese. Kokku kasvas reisijate arv 27 protsenti, kuid Venemaa kodanikest reisijaid oli firma Peterburiga seotud liinidel tervelt 32 protsenti enam kui mullu.

«Nägime Vene turistide arvu kasvu ette, sest piletite müük oli väga aktiivne juba mitu kuud varem. Kui tavaliselt on turismi tipphooajaks just aastavahetus ja Venemaa pühad, siis sel aastal püsis nõudlus ülikõrge terve jaanuari jooksul,» sõnas reisifirma müügi- ja turundusjuht Anna Širinskaja.

Kuigi Venemaa turistide lemmiksihtkohaks on eelkõige Tallinn, kasvab reisijate arv kindlalt ka Jõhvi-Peterburi liinil.

Ka kevadeks ennustab firma Vene turistide arvu kasvu. «Näiteks märtsikuuks on hetkeseisuga mõnele väljumisele jäänud vaid üksikud müümata kohad ning praegu kaalume lisareiside lisamist, et kõik soovijad ära vedada,» sõnas Širinskaja. Traditsiooniliselt reisitakse tema sõnul rohkem märtsi alguses naistepäeva paiku.
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles