Ema mure: kas perereisile minnes noorima lapse mahajätmine teeb mind isekaks? (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PantherMedia / Scanpix

Keskkonnas Mumsnet kirjutas üks anonüümne naine, et plaanib perepuhkust kahe vanema lapsega, kuid tahaks maha jätta noorima, kaheaastase. Nii on neil vanemate lastega võimalus rohkem veeparke ja atraktsioone nautida ning samal ajal ei pea keegi põngerja pärast muretsema. Tema plaan aga on interneti marru ajanud.

News.com.au vahendab, et puhkust plaaniv ema oli rääkinud sellest oma emaga, kes lahkelt pakkus, et võib noorima põngerja järele selle nädalakese vaadata. Samas aga öelnud naise vennanaine, et tegemist on iseka plaaniga. Ema küsiski: «Kas ma tõesti olen isekas?»

Vastused olid peamiselt hukkamõistvad. Teda süüdistati laste eelistamises ning üks kommentaator kirjutas: «Sina otsustasid saada kolmanda lapse, kes on nüüd kaheaastane. Mina vihkaks perepuhkust, millest on üks pereliige välja jäetud.»

«On täiesti okei, kui sa veedad puhkuse eraldi paarina. On okei, kui te lähete kõik koos perepuhkusele. Kui te lähete ükshaaval lastega eraldi puhkusele – ka see on okei, kui iga laps saab minna. Aga minna perepuhkusele ja jätta üks pereliige maha – vabandust, aga see pole okei!» kirjutas teine vastaja.

Kuid oli ka plaani pooldajaid. Üks vastaja kirjutas, et põngerjas on tõenäoliselt väga õnnelik, et saab aega vanavanematega nautida.» «Ära lase endas süümepiinu tekitada,» kirjutas teine. «Mõni lapsevanem ei suuda ette kujutada, et veedab aega lastest eraldi, kuid teised, nagu sina ja mina, mõistavad, kui palju see teistele lastele kasuks võib tulla.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles