Üliõpilane oli sunnitud lennule pääsemiseks oma hamstri surmama (1)

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: /Caters News Agency/Scanpix

Lennult maha jäämine on iga reisija jaoks ebameeldiv kogemus, ent hamstrile nimega Pebbles osutus see sõna otseses mõttes surmavaks. Hamstri omanik Belen Aldecosea pidi emotsionaalseks toeks mõeldud looma tualetist veega alla laskma, sest neljajalgset ei lubatud lennukile.

Aldecosea oli 21. novembriks broneerinud pileti lennufirma Spirit Airlinesi lennule. 21-aastase üliõpilase sõnul kinnitati talle eelnevalt, et hamster võib temaga koos lennata. Lennujaama jõudes soovitas lennufirma töötaja Aldecosea sõnul tal aga hamster tualetti uputada või vabadusse lasta.

Neiul polnud võimalik looma kuhugi jätta ega tagasi viia ning seetõttu valis ta viimase variandi. «Pebbles oli surmani hirmunud ning mina samuti,» rääkis Aldecosea väljaandele Miami Herald. «Tema vetsupotti panek oli tõeliselt õudne ning ma ei suutnud pärast seda teha midagi muud kui nutta.»

Spirit Airlinesi esindaja Derek Dombrowski kinnitas, et lennukompanii oli Aldecoseale ekslikult öelnud, et ta võib hamstri lennule võtta. Dombrowski lükkas aga tagasi väited, et hamstri tapmine oli nende idee. «Me saame täie kindlusega öelda, et mitte ükski meie töötajatest ei soovitaks mitte ühelgi reisijal loomi tappa või vigastada,» ütles Dombrowski. «Aldecosea otsus hamstri elupäevadele lõpp teha on väga masendav.»

Emotsionaalsed tugiloomad on meedias viimasel ajal palju kajastust saanud. Jaanuaris ei lastud lennukile paabulindu nimega Dexter, kuigi linnu omanik oli oma sulisele kaaslasele pileti ostnud. Lennufirmad United Airlines ja Delta on viimaste nädalate jooksul tugiloomade kohta käivaid reegleid karmistanud ning sellist asjade käiku toetab lennusaatjaid ühendav liit, mille esindaja sõnul peavad stjuuardid ja stjuardessid lendudel tegelema kõiksugu loomadega seotud probleemidega, mis nende põhiülesandeid segavad.

Hamstri uputanud Aldecosea eest seisev advokaat Adam Goldman lükkas aga tagasi kõik võrdlused hamstri ja paabulinnu vahel. «Tegu ei olnud hiiglasliku linnuga, kes teistele reisijatele ohuolukordi võiks tekitada,» ütles Goldman Miami Heraldile. «Pebble oli imepisike ja ohutu hamster, kes oma perenaise peopessa mahtus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles