Eestlanna jagab nõu: mida peaks teadma iga USAsse tööle minev noor?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: David Swindler/Caters News Agency/Scanpix

Oma kogemustest räägib möödunud suvel USA-s raamatuid müümas käinud Keidy Säinas.

Üha enam noori valib suvise maleva või sõbra isa firmas töötamise asemel hoopis variandi minna suveks tööle kuhugi välismaale. Üheks populaarseks kohaks on näiteks Havai saared USA-s. Mida sellise reisi puhul peaks kindlasti silmas pidama?

1.     Viisaintervjuu. Enne USA viisa saamist tuleb läbida ka intervjuu, kus hinnatakse, kui palju sa üldse oskad inglise keelt, mida sinna tegema lähed ja vaadatakse ka näiteks hindeid. Valmistu intervjuuks ette, tee selgeks kohad, kuhu minna plaanid, mis tööd plaanid teha ja kus ööbida.

2.     Transport kohapeal. Tee endale eelnevalt selgeks, kuidas saad kohapeal ringi liikuda. Mugav viis liikumiseks on metroo, pikemate vahemaade puhul on mõistlikum võtta pigem rendiauto, sest ühistransport pole USAs igal pool hästi arenenud. Suurtes linnades töötab väga edukalt Uber. Installi see juba eelnevalt oma seadmesse, sest kohapeal ei pruugi sul alati olla nii head internetiühendust.

3.     Tervisekindlustus. Kui USAs midagi juhtub, siis ka kõige väiksema terviserikke parandamine on hirmkallis. Tee endale eelnevalt selgeks, mida sinu tervisekindlustus katab, mis on omavastutus ja millised asutused üldse aktsepteerivad sinu kindlustust. 

4.     Elukoht. Kõige soodsam, ja kindlasti ka huvitavam, on elada kohalikes peredes, kes õpetavad kohalikku kultuuri ja abistavad meelsasti. Peredes elamiseks ei pea olema tutvusi. Külalisi ootavaid peresid saab otsida erinevate kohalike kirikute kaudu või portaalist homestayfinder.com. Soodne lahendus on kasutada ka couchsurfingut või Airbnb-d.

5.     Kohalikud seadused. Kindlasti tutvu kohalike seadustega, mis võivad osariigiti olla väga erinevad. Eestlased unustavad näiteks tihti ära, et USAs ei tohi alla 21 aastased alkoholi tarbida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles