Maanteemuuseum tuleb Touresti messile teerulliga

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Geodakyan Artyom/ITAR-TASS/Scanpix

Eesti Maanteemuuseum veereb sel nädalavahetusel Tallinnas toimuvale Touresti turismimessile kohale 1980-ndate aastate teerulliga DU-54.

Eesti Maanteemuuseumil on Ida-Euroopa suurim tee-ehitusmasinate kogu, mida seni on saanud vaadata vaid Põlvamaal Varbusel. Esmakordselt esitletakse üht neist ka Tallinnas.

«Tegu on täiesti töökorras masinaga, millega küll messil sõita ei saa, kuid peale saab istuda ja proovida, mis tunne on olla teerullijuht,» rääkis muuseumi turundus- ja kommunikatsioonijuht Signe Lillipuu.

Messil tutvustab maanteemuuseum oma suvehooaega, mis tuleb taas kord tihe ja põnev. Hooajanäitus «Peata kanana liikumise keerises» tutvustab Eesti esimesi liiklusohutuse kampaaniaid 1938. aastal.

Samuti pööratakse suvehooajal erilist tähelepanu Eesti sillapärandile. Mullu sügisel tõid tuukrid veest välja tüki Rannu-Jõesuu terassillast, mis 1941. aastal õhku lasti. Maikuus püstitatakse see maanteemuuseumis külastajatele imetlemiseks kui näitena EW-aegsest  suurest sildade ehitamise kavast.

Külastajad küsivad tihti, kas Eesti Maanteemuuseum jätkab oma teatrietenduste traditsiooni. Sel suvel tuleb etendusi lausa kaks. Koostöös teatriga Must Kast etendub juulikuus koguperelavastus «Mowgli» ning augustis näeb Miksteatri etendust «Pagulased». Ka nende plaanidega saab messil lähemalt tutvuda ja esimesi pileteid osta.

Sel aastal sisustab muuseum koos Põlvamaa teiste turismiettevõtjatega ka laste mänguala. Sinna oodatakse maiaid lapsi teemeistri purgikooki meisterdama ning laupäeval kell 11 ja 15.15 põnevat liiklusteemalist mängu mängima.  

Maanteemuuseumi leiab boksist PE-18 ning lastealalt EM-16. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles