Alatu trikk, millega lennufirmad klientidelt raha välja petavad (6)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Steve Parsons/PA Wire/PA Images/Scanpix

Lennufirmad kasutavad alatut nippi, millega reisijatelt rohkem raha välja meelitada. Suurbritannia lennuamet on hakanud pettust uurima.

Kas oled kunagi broneerinud lennupiletid tervele perele ning avastanud alles lennujaamas, et teid kõiki on eraldi istuma pandud? Ning lennufirma esindaja pakub lahkelt võimalust koos istuda, kui veidi juurde maksate?

See frustreeriv «nipp» on muutumas üha tavapärasemaks lennufirmade praktikaks üle terve maailma, vahendas Travel+Leisure.

Selle vastu on hakanud huvi tundma Suurbritannia Tsiviillennuamet (CAA), mis proovib nüüd välja uurida, kas lennufirmad panevad pereliikmed ja koos reisivad inimesed tahtlikult eraldi istuma, et saaks neilt siis koos istumise eest rohkem raha välja nõuda.

Lennuameti sekkumise on põhjustanud mitmete tulivihaste reisijate kaebused, et neid on pandud piletite järgi eraldi istuma, samal ajal kui lennuk on olnud tegelikult pooltühi.

Watchdogi andmetel on rohkem kui kolmandik Suurbritannia peredest pandud lennukis eraldi istuma. Sellega, et pered on ostnud võimaluse koos istuda, on lennufirmad teeninud aastas tervelt 560 miljonit eurot aastas lisaks.

CAA teatel on nad kirjutanud 20 lennufirmale, et nõuda seletust nende istekohtade valimise süsteemide kohta.

«Lennufirmade istekohtade praktikad on tarbijate seas tekitanud palju segadust,» sõnas CAA juht Andrew Hinton.

«Meie andmetel maksavad mõned reisijad koos istumise eest lisaks, kuigi nad ei peaks seda tegema. Me oleme kõhklematult valmis kasutusele võtma vajalikud meetmed, kui nüüd uuringu tulemusel selgub, et see peaks vajalikuks osutuma,» lisas Hinton.

Alles hiljuti kirjutas ka Postimees Finnairi süsteemiveast, mille tõttu kogu kolmeliikmeline perekond oleks pidanud eraldi istuma nii, et kahe aastane laps oleks istunud vanematest eraldi. Ka neile pakuti koos istumise võimalust lisaraha eest, kuid õnneks said siiski ema ja laps kokku istuma ilma raha maksmata. Pereisa jäigi eraldi teise lennuki otsa.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles