Galerii Moskvat tabanud sajandi suurimast lumeuputusest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskvas sadas nädalavahetusel rohkem lund, kui tavapäraselt terve kuu jooksul kokku.

Moskva linnaametnikud mõõtsid laupäeva ja esmaspäeva vahel maha sadanud lume paksuseks 45 sentimeetrit, mis on tervelt viiendik rohkem kui keskmiselt ühe kuu jooksul maha sadav lumi, vahendas Travel+Leisure. Linna üks ilmajaamadest, Totšenov, mõõtis lume paksuseks suisa 55 sentimeetrit.

Sedavõrd suurt lumesadu pole Moskva näinud juba viimased sada aastat ning ühe ööpäeva jooksul sadas viimati sama palju lund maha 1957. aastal.

Moskva linnapea Sergei Sobjanini sõnul on ajalooline lumesadu murdnud üle kahe tuhande puu, kuid sellegipoolest pole aset leidnud mitte ühtegi hoone varisemist ega katastroofi. Üks inimene on langenud puu alla jäämise tõttu siiski hukkunud.

Kuigi koolid on siiski avatud, teatas linn, et lapsed ei pea raskendatud ilmaolude tõttu kooli minema. Koolid suletakse vaid siis, kui õhutemperatuur langeb liiga madalale.

Samuti soovitavad linnaametnikud transpordivahendeid kasutada vaid «äärmisel vajadusel.» Linnal on tegemist teede puhastamisega suurest lumest ning samuti on probleemiks kiilasjää. Paksu lume tõttu on tühistatud ja edasi lükatud ka paljud lennud.

Paks lumekiht on Moskva talve puhul igati tavaline ning enamasti linnaelu ei halva. Praegune olukord, kus osa transporti ei tööta ja lastel soovitatakse kooli mitte minna vaid ilmestab seda, kui ebatavaline on selline lumekogus ka moskvalastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles