Kangelasarstid päästsid lennukis hingamisraskustega naise elu

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

6. jaanuaril tõusis Orlando lennuväljalt õhku JetBlue lennuk, et viia reisijad Jamaicale. Umbes 20 minutit hiljem tekkisid ühel vanemal naisterahval hingamisraskused.

Naise õnneks viibisid lennul ka kaks arsti: Matthew Flanagan ja John Stevenson. Mehed tõttasid kohe appi ning kasutasid pardal olnud hapnikuballoone, et naisele piisavalt hapnikku võimaldada. Nad tegelesid 45 minutit lennuki vahekäigus naise elus hoidmisega.

Lennuk pidi tegema hädamaandumise Fort Lauderdale'is ning samal ajal abistasid arste ja haiget naist paljud teised reisijad, kes tagasid maandumise ajal vahekäigus olnud inimeste turvalisuse.

Vahejuhtumist kirjutas Facebookis ühe arsti abikaasa Xenia Flanagan. «Oli imeline ja samas tõeliselt hirmutav olla tunnistajaks sellele, mida mu abikaasa ja tema sõber teevad igapäevaselt – päästavad inimeste elusid,» tõdes Xenia liigutavas postituses. Postitus tekitas sotsiaalmeedias palju südamlikku vastukaja ning paljud kommentaatorid nõustusid: tegemist on kangelastega.

Here is something you won’t see on the news. On Jan. 6 about 20 minutes into JetBlue flight 1721 to Jamaica, an elderly...

Posted by Xenia Flanagan on Monday, 8 January 2018
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles