Alusta planeerimist: Jaapan avaldas kirsiõite hooaja alguse kuupäevad (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo kirsiõied
Tokyo kirsiõied Foto: Toru Hanai/Reuters/Scanpix

On viimane aeg hakata muinasjutulist reisi Jaapanisse planeerima! Jaapani meteoroloogia keskus (JMC) andis just teada selle aasta kirsiõite hooaja kuupäevad. 

Kuna tavainimese jaoks on kirsipuude õitsemise algust raske ette ennustada, võib juhtuda, et planeerid reisi ära, kuid jõuad kohale enne õitsemise algust või siis, kui õied on juba närbunud.

Õnneks tuleb appi Jaapani meteoroloogia keskus, mis avaldab iga aasta kirsiõite hooaja alguse ligikaudse kuupäeva, vahendas Lonely Planet.

Meteoroloogia keskuse ennustused proovivad ette aimata, millal kirsiõied (Jaapanis tuntud kui sakura) õitsema hakkavad ning millal on õitsemise kõrgaeg riigi tuhandes erinevas kirsiõite imetlemise paikades.

Kirsiõite vaatlemine ehk hanami on armastatud jaapani traditsioon, mis toob tohutud inimmassid puude alla kokku kirsiõite ilu imetlema.

Kuna täpne alguskuupäev võib veel sõltuvalt ilmast muutuda, uuendab meteoroloogia keskus hooaja alguse kuupäeva jooksvalt. Hetkel ennustatakse, et sel aastal hakkavad esimesed kirsid õitsema 20. märtsil ning õitsemise kõrgaeg on 28. märtsil.

Jaapani põhjaosas Hokkaidos peaksid kirsid hakkama õitsema alles 3. mail ning saavutavad kõrgaja 6.mail. Teistes piirkondades nagu näiteks Kyoto saarel alustavad kirsid õitsemist 27. märtsil ning Osakal päev varem, 26. märtsil.

Jaapani meteoroloogia keskuse sõnul on nad välja töötanud oma meetodi kirsiõite hooaja alguse ennustamiseks. Nimelt kasutab keskus varasemaid uuringuid, eelnevaid õitsemisaegu ning sügise ja talve õhutemperatuure, et õitsemiskuupäev kindlaks määrata.

Meteoroloogia keskuse ennustus aitab turistidel on reisi Jaapanisse ette planeerida, et mitte ilma jääda riigi kõige kaunimast vaatamisväärsusest. Jälgi pidevalt uuenevat ennustust SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles