Aasta pärast avatakse maailma esimene kosmosehotell

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: RANDY BRESNIK/AFP/Scanpix

Maailma esimene kosmosehotell avatakse 2019. aastal, kuid sinna reisivatel turistidel peab olema paks rahakott.

Suurejoonelise plaani turistid kosmosesse viia käis välja Venemaa, kes lubab rikkaid turiste rahvusvahelisele kosmosejaamale lubada, vahendas The Sun.

Esimeses kosmosehotellis ööbides saab küll minna kaaluta olekus rahvusvahelisele kosmosejaamale jalutama, kuid sinna saamise eest tuleb välja käia krõbedad 80 miljonit eurot. Kogu reis hakkab kokku kestma kümme päeva.

Venemaa kosmosega tegeleva ettevõtte Energia juht Vladimir Solntsev kinnitas, et sellised plaanid neil tõepoolest on. 

«Me arutame hetkel turistide kosmosekõndi tegema saatmise võimalikkust,» sõnas Solntsev ning lisas, et turuanalüütikud on kinnitanud, et jõukamad inimesed on tõepoolest valmis sellise kogemuse eest raha välja käima.

Ta lisas, et sellise reisi hinnaks oleks ligikaudu 80 miljonit eurot, kuid esimesele «katsejäneseks» olevale turistile tuleb arvatavasti ka allahindlus.
Reisikogemuse hulka kuulub ka kindlasti kosmosekõnni videolindile jäädvustamine.

Ettevõte nimega Energia on kosmosesõitudes maailma esirinnas, kuna just Energia saatis esimese inimese, Juri Gagarini 1961. aastal kosmosesse. Praegu töötavad nad välja uut kosmosesõidukit NEM-2, mis hakkaks turiste rahvusvahelisse kosmosejaama (ISS) lennutama.

Solntsevi sõnul hakkab NEM-2 mahutama nelja kuni kuute inimest ning sõidukis saavad olema mugavad ruumid, kaks tualettruumi ja internetiühendus.

«See saab olema nii mugav, kui see kosmoses võimalik on,» sõnas Solntsev. Ta lisas, et Ameerika lennukitootja Boeing on avaldanud huvi kosmosehotelli projektis Energia koostööpartneriks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles