Tai võimud laiendasid randades suitsetamise keeldu veelgi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: imago stock&people/imago/imagebroker/Scanpix

Möödunud oktoobris keelasid Tai võimud Phuketis Patongi rannas suitsetamise. Nüüd laiendati suitsetamise ja prügi maha viskamise keeldu veel 24 rannapiirkonnale terves riigis.

Eile teatas Tai loodusvarade- ja keskkonnaministeerium, et nüüdsest on turistide seas populaarsetes, kuid keskkondlikult tundlikes randades suitsetamine ja prügi maha viskamine seadusega karistatav, vahendas Reuters.

Kagu-Aasias paiknev riik on olnud turistide seas ülipopulaarne juba aastakümneid, kuid nüüd on Tai muutumas üha populaarsemaks ka Hiina turistide seas. Seetõttu ennustatakse, et 2018. aastal külastab Taid rekordilised 37,55 miljonit turisti. 

Keskkonnaaktivistid on juba pikemat aega survestanud kohalikke võime, et need pööraks rohkem tähelepanu Tai rannapiirkondade kaitsele prügi mahaviskamise ja mitte-reguleeritud ehitustööde eest. Tai randu peetakse ühtedeks kõige kaunimateks maailmas, kuid keskkonnast mitte hoolimine võib nii sealset ilu kui ka taime- ja loomariiki ohustada.

Neljapäeval kehtima hakanud seadus proovib selle probleemiga tegeleda, sõnas mere- ja ranniku loodusvarade haldamiskeskuse juht Bannaruk Sermthong.
Sermthong lisas, et nüüdsest alates on nii suitsetamine kui suitsukonide mahaviskamine rannas keelatud.
«Kes soovib suitsetada, peab selleks minema selleks märgitud kohta, kuid mitte tegema seda rannas,» sõnas Bannaruk.

Seadus kaitseb 15 eri piirkonnas asuvat 24 ranna-ala, mis paiknevad Andamani ranniku ääres.

Seaduse rikkujat võib oodata kuni aastane karistus või kuni 100 000 bahti (2500 euro) trahvi või koguni mõlemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles