TOP 10: parima wifi ühendusega lennufirmad maailmas (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Üha rohkem lennufirmasid pakub õhus olles wifi teenust, kuid mõni lennufirma suudab pakkuda paremat ühendust kui teine.

Pardal ostlemise platvorm Routehappy avaldas parimat wifi-teenust pakkuvad lennufirmad maailmas ning näitas, et wifi-teenust pakkuvate lennufirmade arv on kindlalt kasvuteel, vahendas Travel+Leisure.

Maailma parimate wifit pakkuvate lennufirmade esikümme on järgmine:

1. Icelandair

2. Southwest Airlines

3. Virgin Atlantic

4. Emirates

5. Delta Airlines

6. Virgin America

7. Kuwait Airlines

8. Etihad Airlines

9. United Airlines

10. American Airlines

Praegu on maailmas 82 lennufirmat, kes pakuvad lennu ajal reisijatele wifit. Routehappy mõõtis wifi saadavust lennufirma mahutavuse järgi, mis on tuntud ka kui «saadaolevad istekoha miilid» (Available Seat Miles), mille arvutamiseks korrutatakse kogu lennufirmale kuuluvate lennukite istekohtade arv lennatud lennumiilidega.

Üle terve maailma on wifi niisiis 43 protsendil istekohtadest, mis tähendab, et on üsna tõenäoline, et ka sinu järgmisel lennul on internetiühendus.

Kõige suuremate saadaolevate istekoha miilidega lennufirmad on Delta Air Lines, American Airlines ja Emirates, kuid wifi pakkumise poolest ei ole nad esirinnas.

Maailmas on vaid kolm lennufirmat, mis pakuvad internetiühendust kõigil oma lendudel. Nendeks on Icelandair, Southwest ja Virgin Atlantic.

Samuti on internetiühendus ka kõigil Europa, Delta, Emiratesi, Etihadi, Eurowingsi, EVA Airi, Iberia, Kuwaiti, Lufthansa, SASi, Scooti ja United Airlinesi pikamaalendudel.

Wifi ühenduse kvaliteet liigub samuti paremuse poole. Enamik lennukites mõõdetud wifiühendusi oli piisavalt kiire, et veebiotsinguid teha ja sotsiaalmeedias sõpradega suhelda.

Routehappy jagas interneti kvaliteedi kolme kategooriasse: esmane, parem ja parim. Esmases kategoorias (27 protsenti) oli internet piisav, et internetiotsinguid teha ja e-kirju lugeda, kuid mitte piisavalt hea, et videoklippe näidata.

Paremas kategoorias (57 protsenti) oli võimalik videosid vaadata, kuid mitte kõige mugavamalt. Parimas kategoorias (16 protsenti) oli ühendus piisavalt tugev filmide vaatamiseks ja igasuguse meedia jälgimiseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles