Väikelennuk rullus maandudes üle katuse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

New Yorgis Long Islandil juhtus eriskummaline õnnetus, kus väikelennuk maandus rattad taeva poole.

26-aastane lennuinstruktor lendas koos kahe teismelisega Cessna-tüüpi väikelennukiga, kuid mootoririkke tõttu tegi piloot hädamaandumise rannaliivale, vahendas NY Times.

Maandudes aga riivas lennukinina liiva ning lennuk rullus üle katuse, jäädes rattad taeva poole liivale seisma. Õnnekombel ei saanud ükski lennukist olnutest viga.

Kohalik politsei sai kella poole kümne ajal hommikul kõne, et rannas lebab lennuk. Lennuk oli õhku tõusnud ligi 27 kilomeetri kauguselt Farmindale'i lennujaamast.

Kaks teismelist, 16-aastane noormees Wantaghist ja 16-aastane tütarlaps East Rockawayst olid võtmas lennutundi, kui õnnetus juhtus. Pärast maandumist andis piloot võimudele teada, et lennuk Cessna 172 kaotas jõu ning pärast hädamaandumist rullus lennuk üle nina katusele.

Lennuki hädamaandumist juhtus pealt nägema 49-aastane Doreen Haviland, kelle sõnul jalutas ta rahulikult rannas, kui lennuk seal sedasi maandus. «Kujutlege vaid, kui praegu oleks suvi olnud,» sõnas Haviland, viidates sellele, et suvel oleks rand rahvast pungil olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles