Miks ei tohi hotelliseifi usaldada? (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hand Trying To Break Home Security Safe
Hand Trying To Break Home Security Safe Foto: Andriy Popov/PantherMedia / Andriy Popov

Vilunud lukumuukija sõnul pole hotelliseifid üldse turvalised. Nimelt võib sinna ligi pääseda igaüks.

Hotelliseifid võivad olla isegi vähem usaldusväärsed kui padjaalune. LockPickingLawyer on Youtube'i laadinud video, mis tõestab, et kliendi isiklik kood seifi avamiseks ei tähenda midagi, vahendas Travel+Leisure.

Kõige riskantsemad olevat Saflok-seifid, mis on ka kõige levinumad seifid, mida leidub hotellides üle maailma.

Videos paneb LockPickingLawyer 16-aasta vanuse šoti viski seifi, sisestab siis koodi ja seif lukustub. Siis sisestab vale koodi, et tõestada, et seif ikka tõesti suletud on.

Seejärel selgitab ta, et hotellid muudavad seifi administraatori koodi üliharva või mitte kunagi. Administraatorikoodiga saab avada aga iga seifi. Kui videos valitakse seifil «super user» ehk superkasutaja seadistus ning sisestatakse levinud administraatorikood 999999, avaneb seif kohe.

Kui ööbid hotellis, mis kasutab Saflok-seifi ning soovid seda väärtesemete turvaliseks hoiustamiseks kasutada, kontrolli enne, et hotell oleks administraatorikoodi vahetanud, soovitatakse videos. Selleks võid kas otse hotellitöötajate poole pöörduda, või ise katsetada, kas kood 999999 seifi avab.

Hotellis pole aga materiaalsed esemed ainsad, mida peaks hoolega hoidma. Kui tahad hotellis viibides kindel olla oma perekonna turvalisuses, peaksid valima hotellitoa, mis asub teise ja viienda korruse vahepeal. Sellisel juhul asub ruum piisavalt kõrgel, et mitte varaste ohvriks langeda, kuid piisavalt madalal, et tulekahju või muu hädaolukorra puhul veel alla hüpata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles