Kanaari saared plaanivad turiste maksustama hakata (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lanzarote
Lanzarote Foto: ursa lexander flueler/PantherMedia

Kanaaride seitsme saare hulka kuuluvad ka eestlaste seas ülipopulaarsed Tenerife, Cran Canaria ja Lanzarote, mis kõik kaaluvad turistimaksu kehtestamist.

Tõenäoliselt hakkavad Kanaari saared järgima Mallorca ja Ibiza eeskuju, kus kehtestati nii turistimaks kui ka piirati kodude välja üürimist turistidele, vahendas The Sun.

Kanaari saared võtavad maksustamisel eeskuju Baleaari saartest, kus turistimaks jõustub tänavu suvehooajal.

Baleaari saarestikku kuuluval Mallorcal ja Ibizal peavad turistid alates sellest suvest saartel ööbimise eest suisa poole rohkem välja käima. Nimelt võttis saarestiku valitsus vastu otsuse kõrgendada nii-öelda keskkonnamaksu poole võrra, mille kohaselt lisandub igale saartel viibitud ööle kolme euro suurune maks. See maksulisa hakkab saartele sisse tooma tervelt 120 miljonit eurot aastas. Samuti piiratakse kodude väljaüürimist turistidele, et piirata turistide hajutatust saartel.

Kanaaride elanikud tunnevad, et neil on Baleaari saartega väga sarnased probleemid, mistõttu kaalutakse turistide maksustamist ja kodumajutuse piiramist ka Kanaaridel.

Kanaaride PSOE partei esindaja Dolores Corujo sõnul saaksid saared turistidelt tulevat lisaraha kasutada keskkonnakaitseks, innovaatiliste ideede elluviimiseks, väljaõppeks ja vee puhastamiseks. Corujo lisas, et inimestel on oluline teada, kuhu nende raha läheb.

Corujo sõnul on täiesti vastuvõetamatu, et Kanaaridele tuleb igal aastal ligi 17 miljonit turisti, aga kohalike seas on töötuse protsent endiselt 21 protsendi kandis.

Kanaaride PSOE partei nõuab, et valitsus kehtestaks turistimaksu ja piiraks turistidele pakutavat kodumajutust. Kohalike hotellide esindajate sõnul poleks turistimaks aga hea idee, kuna see võib tähendada, et turistid valivad endale lihtsalt mõne muu puhkuse sihtkoha. Seni on Kanaaridel turistimaksu kehtestamine veel ideetasandil.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles