Kaljuäärele rippuma jäänud lennuk ei lenda enam kunagi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

13. jaanuaril ei saanud Türgis Ankarast Trabzoni suundunud lennuk maandumisel pidama ning libises teelt välja. Kaljuservale rippuma jäänud lennuk sai nii tugevalt kahjustada, et ei saa enam kunagi lennata.

Õnnetuse hetkel viibis lennukis 162 reisijat ja kuus meeskonnaliiget ning õnnekombel neist keegi viga ei saanud. Küll aga läheb lennuk mahakandmisele.

Ametnike sõnul ei hakka õnnetusse sattunud lennuk Pegasus Airlinesi lennuk Boeing 737-800 enam kunagi lendama, vahendas Airlive.net.

Pärast seda, kui kraanad tõstsid lennuki kaljuveerelt üles, viidi lennumasin tehnilisse kontrolli. Raportite kohaselt oli parem mootor täielikult katki ning ka mudasse kinni jäänud vasaku mootori seisukord polnud kiita. Kuna parandustööd läheksid liiga kalliks maksma, võeti vastu otsus, et see lennuk enam kunagi lendama ei hakka.

Lennuk võetakse osadeks lahti ning seda hakatakse kasutama hariduslikul eesmärgil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles