Oivaline Läti väikelinn Cesis sobib sisseostudeks ja kultuurireisiks

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Verni Leivak

Vastus küsimusele, miks kutsus Läti investeerimis- ja arenduskeskus mõned Eesti ja Leedu ajakirjanikud Cesisesse, on lihtne – see väikelinn võitis hiljutise Euroopa oivalise sihtkoha konkursi Läti rahvusliku eelvooru kui parim kultuuriturismi edendamise paik. Ühtlasi näidati teisigi Riias ja Siguldas tähelepanu väärivaid kohti.

Kuna Cesis, mida eestlased ikka Võnnuks kutsunud, asub Eesti lõunapiiri lähedal, ja kuna rahvuskaaslastel – sealhulgas üllatusena isegi kolleeg Priit Pulleritsul! – põlevate vedelike ja muu kraami soetamiseks naabrite juurde üha rohkem asja on, tasubki kaubareis ühitada kultuurireisiga.

Hansalinna Cesise kui Läti parima kultuuriturismi sihtkoha väljaselgitamine ei läinud aga lihtsasti, sest seda tiitlit ihkas endale koguni 21 paika. Lõpuks jäi neist sõelale viis – Cesis, Turaida muuseum-kaitseala, Daugavpils, Limbaži ja Tukums.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles