Kuigi Californias on kanep legaalne, võivad suitsetavad turistid eluaegse Ameerikasse sisenemise keelu saada (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jason Redmond/Reuters/Scanpix

Marihuaana on nii Californias kui ka mitmes teises Ameerika Ühendriikide osariigis legaalne, kuid riigi tasandil on mitte raviotstarbeks kasutatav kanep siiski ebaseaduslik.

Kanepi kasutamine isiklikuks tarbeks on nüüd Californias lubatud, kuid seda vaid ameeriklastele. Välismaalased võivad endiselt Californias kanepit suitsetades endale suure jama kaela tuua, vahendas The Sun.

Donald Trumpi administratsioon on püüdnud pidevalt kanepi legaliseerimisele kaikaid kodarasse lüüa ning leida karistamisviise osariikidele, kus kanep oli juba enne Trumpi presidendiks saamist legaalne.

Nüüd, eelmisel nädalal, tühistaski Ameerika Ühendriikide peaprokurör Jeff Sessions Obama aegse administratsiooni regulatsiooni, mille kohaselt osariikidesse, kus kanep on legaalne, kanepi omamise riikliku tasandi karistused ei laiene.

Seega, kui piirivalve töötaja avastab, et välismaalane on kanepit kasutanud, võib ta eluaegse Ameerika Ühendriikidesse sisenemise keelu saada. Keelu saab välismaalane ka siis, kui piirivalvel on temast foto mõnes kanepit müüvas asutuses.

Seega, isegi kui juba Los Angelese lennujaama maandudes võtavad sind õige pea vastu kanepi müügiputkad, peaksid turistina seal kanepi tarbimisest hoiduma.

Ameerikas alaliselt elavad rohelise kaardi omanikud peavad samuti valvsad olema, kuna isegi näiteks Hollandis kanepit suitsetades ja sellega USA piirivalvele vahele jäädes ei pruugita neid enam omaenda koju lubada.

Immigratsiooniadvokaat Allan Lolly sõnul on tal olnud kokkupuuteid Suurbritanniast ja Jamaikast pärit klientidega, kellele pole nende marihuaana tarvitamise tõttu Ameerika viisat väljastatud.

2016. aastal ei antud 1300 immigrandile just narkootiliste ainete kasutamise tõttu viisat. Rohkem kui 3000 inimesele keelati ka lühiajalised viisad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles