India külaelanikud pidasid lennukist allasadanud fekaale meteoriidiks

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Ametnike hinnangul on Fazilpur Badli külakesse langenud jäätunud inimväljaheide pärit mõnest lennukist.

Ligi 13 kilogrammi kaalunud jäätunud tükk kukkus taevast alla laupäeval, šokeerides suure mütsuga kohalikke külaelanikke, vahendas DailyMail.

Paljud kohalikud pidasid seda meteoriidiks või mõneks muuks maaväliseks esemeks ning hoidsid kummalise olluse tükke alles.

Külaelanikud kutsusid kohale ametnikud, kes siis meteoriidiks peetud olluselt proovid võtsid. Proovide tulemusena selgus, et tegemist oli hoopis külmunud inimväljaheidete kogumiga, mis langes arvatavasti taevast alla mõnest üle lendavast lennukist.

«See oli väga raske jäätunud pall, mis kukkus laupäeva hommikul siia maha,» sõnas kohalik ametnik Vivek Kalia. «Käis kõva pauk ja inimesed jooksid välja, et tulla vaatama, mis juhtus,» lisas ta.

Tema sõnul pidasid paljud külaelanikud seda maaväliseks objektiks ning vedasid jäätunud olluse tükke koju kaasa.

Lennukite reoveepaaki tohib tühjendada ainult siis, kui lennuk on maandunud ning paagi avamisnupule pääseb ligi vaid väljastpoolt. Sellele vaatamata esineb siiski vahel lekkeid ning kaebusi lennukitest alla kukkuvate väljaheidete üle tuleb regulaarselt. Eriti kaevatakse «sinise jää» üle. See on lennukitualetis kasutatav desinfitseeriv sinine kemikaal segatud reovee ja väljaheidetega, mis on kõrgustes jäätunud ja alla maapinnale kukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles