Nordica Tallinna-Brüsseli lennuk maandus hoopis Prantsusmaal

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuki tänane teekond Flightradaris.
Nordica lennuki tänane teekond Flightradaris. Foto: Ekraanitõmmis

Nordica tänahommikune Tallinna-Brüsseli lennuk maandus hoopis Prantsusmaal Lille’is, kuna Brüsseli lennuväljal valitsevad ilmaolud ei võimaldanud seal maanduda.

Kuna Brüsseli lennujaam ei saanud lennukeid vastu võtta ja lennukil ei ole kütust lõputult, võttis piloot vastu otsuse maanduda teisel lennuväljal, ütles Nordica pressiesindaja Toomas Uibo Postimehele.

Uibo sõnul puhus Brüsseli lennuväljal tuul korraga eri suundadest ja lennuki kapten otsustas sellistes tingimustes mitte riskida.

«See on alati lennuki kapteni otsus, kas ja kuidas maanduda. Korraga eri suundadest puhuv tuul mõjub eri lennukitüüpidele erinevalt,» ütles Uibo. Osa Brüsselisse lennanud lennukitest otsustas seal maanduda, osa lendas aga varulennuväljale.

Nordica lennuk Bombardier CRJ-900ER väljus Tallinnast hommikul kell 7.05 ning see pidanuks lennuplaani järgi maanduma kell 8.40 ehk Eesti aja järgi kell 9.40. Lennuk maandus Lille’i lennuväljal kohaliku aja järgi kell 10.05 ehk Eesti aja järgi kell 11.05.

Lille’i lennuväljale sõitis Nordika lennureisijatele vastu kaks bussi, mis toimetasid inimesed Brüsselisse. Uibo sõnul võttis bussisõit Lille’ist Brüsselisse aega poolteist tundi.

Lille asub Brüsselist 111 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles